На 15 ноември в Сан Франциско в рамките на срещата

...
На 15 ноември в Сан Франциско в рамките на срещата
Коментари Харесай

В диалога с Вашингтон Пекин действа от позицията на силата

На 15 ноември в Сан Франциско в границите на срещата на върха на АТЕС би трябвало да се организира среща сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и ръководителя на КНР Си Дзинпин. Наблюдателите дефинират тези договаряния като едни от най-важните през последните няколко години.

Резултатите от тях могат да повлияят на обстановката в разнообразни елементи на света. Както счита политическият наблюдаващ на " Комерсантъ " Максим Юсин, точно китайският водач ще работи от позицията на силата.

В навечерието на срещата в Сан Франциско с китайския водач, президентът Байдън прави решителни изказвания, обещавайки да организира " корав диалог " с ръководителя Си. Проблемът обаче е в това, че в този момент при връзките с Пекин на Вашингтон ще му бъде доста мъчно да се изрича от позиция на силата.

По-скоро, по доста въпроси точно Китай този път се оказа в привилегировано състояние, доста по-удобно от главния си геополитически съперник. За това способства преди всичко палестино-израелската война, заплашваща да взриви целия...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР