На 14 юни министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя

...
На 14 юни министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя
Коментари Харесай

Министрите от ЕС, отговарящи за градската политика, се срещат в Букурещ

На 14 юни министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова ще взе участие в неофициална среща на министрите от Европейския съюз, отговарящи за градската политика в Букурещ, Румъния.

Във форума, проведен от румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз, ще вземат участие европейският комисар по районна политика Корина Крецу и представители на Европейския парламент, на Европейския комитет на районите, на Групата на Европейската капиталова банка, на Норвегия и Швейцария, на градовете, участващи в Градския дневен ред на Европейски Съюз и обвързваните с него партньорства.

По време на срещата ще бъдат дискутирани главните достижения на Градския дневен ред на Европейския съюз, който е в развой на осъществяване към този момент три години.

Предвижда се министрите да се обединят към „ Декларацията от Букурещ – за обща рамка за градско развиване в Европейския съюз “. Очаква се тя да бъде самобитен „ мост “ сред Пакта от Амстердам, даващ началото на практическото осъществяване на Градския дневен ред на Европейски Съюз, и Лайпцигската харта за устойчиви европейски градове, която ще бъде преразгледана и актуализирана през 2020 година по време на Германското председателство, за основаване на обща рамка за развиване на градовете в Европейски Съюз.

Предвижда се Декларацията да поддържа ролята и възходящото значение на градските региони от всевъзможен мащаб в Европейски Съюз и на локалните и районните управляващи, като ниво на ръководство, най-близко до жителите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР