На 14 юли 2023 г. заместник министър-председателят и министър на

...
На 14 юли 2023 г. заместник министър-председателят и министър на
Коментари Харесай

Габриел: Присъединяването към ОИСР е възможност за подобряване на публичните политики на страната

На 14 юли 2023 година заместител министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел ръководи съвещание на непрекъснатия Междуведомствен координационен механизъм (МКМ) за присъединение на Република България към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Първата среща на МКМ в новия състав на държавното управление се състоя в Министерството на външните работи, с присъединяване на отраслови заместник-министри и специалисти от ведомствата. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. 

В рамките на дневния ред беше осъществен обзор на положението на процеса на присъединение на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, който навлиза в дейната фаза на техническите оценки от обособените кометите на Организацията.

Вицепремиерът Габриел благодари на институциите за свършената досега голяма работа, като означи, че запазването на положителното движение изисква оптималната готовност. Подчерта, че процесът на присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз е опция за страната ни да усъвършенства успеваемостта на обществените политики в сходство с най-високите стандарти. Крайната цел е не просто участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, а рационализиране на законодателството и практиките във значими области като обществено ръководство, околна среда, битка с корупцията, защита на конкуренцията, цифрова стопанска система, вложения, обучение и други.

Обсъдено беше предприемането на спомагателни ограничения за подсилване на координацията и дейното присъединяване на България в съвещанията на комитетите и работните групи на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Със стартирането на процеса на присъединение страната ни получи опция да взе участие в работата на всички работни формати на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, което е опция България да дава своя принос в изработването на решения на световните провокации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР