На 14 февруари Община Берковица, РУ на МВР – Берковица

...
На 14 февруари Община Берковица, РУ на МВР – Берковица
Коментари Харесай

Малки полицаи от Берковица посетиха районното и общината /снимки/

На 14 февруари Община Берковица, районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Берковица и учениците от Четвърто ОУ „ Георги С. Раковски “, които се образоват по превантивната стратегия „ Детско полицейско ръководство “, участваха в проведен от Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетните и малолетните ден на отворените порти.
В рамките на акцията децата посетиха полицейското ръководство в Берковица, където се срещнаха с Пламен Панайотов – Инспектор детска педагогическа стая. 
От него те научиха по какъв начин полицията работи с деца правонарушители, както и с деца по линия на предварителната защита. Освен това имаха опция да влязат в оперативната дежурна част, да се срещнат с други чиновници на реда, да прегледат работните им места, в това число и да посетят стаята за арести. Пред учениците бяха показани и помощни средства, с които си служат органите на реда при нарушение на публичния ред.
След това дребните служители на реда потеглиха към постройката на Общинска администрация – Берковица, където се срещнаха с екипа и функционалностите на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните.  
Там те научиха по какъв начин се организират възпитателните каузи с деца, по какъв начин се провеждат състезанията на комисията и по какъв начин институциите работят в мрежа по сред си.
Младите доброволци, взели участие в плана, получиха дарове от кмета на Община Берковица Радослав Найденов, който изрази вяра, че децата ще подходят отговорно и след приключването на акцията, ще отличават положителното от злото, виновното от безотговорното.
На срещата участваха още Димитринка Йоцова - секретар на локалната комисия, Пламен Панайотов – Инспектор детска педагогическа стая, Анжела Кадийска – учебен психолог, както и публичните възпитатели – Поля Иванова и Радослава Янева.
нициативата на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните и районно управление (на МВР) на МВР-Берковица цели да се увеличи правната просвета на децата и да се построи доверие у тях във връзка с институциите. Особено мощно това важи за подрастващите, участващи в детските полицейски ръководства, при които възприятието на почитание към законността, ценене полезностите на обществото и гражданското съзнание са извънредно значими.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР