На 14 февруари България за първи път посрещна купата на

...
На 14 февруари България за първи път посрещна купата на
Коментари Харесай

Световната купа по футбол на FIFA стъпи за първи път на българска земя на 14 февруари

На 14 февруари България за първи път посрещна купата на Световното състезание по футбол, която дойде тъкмо в 11.00 ч със специфичен аероплан на Coca-Cola на летище София. На събитието участваха представители на Столична община, Народното събрание на Република България, Министерски съвет и именити спортисти, съдействали за славата на България в целия свят. Елиза Грънчарова, изпълнителен шеф на Кока-Кола България, и Светослав Атанасов, изпълнителен шеф на Кока-Кола ХБК България, поздравиха присъстващите. Лукас Рахов, маркетинг управител партнъорства във FIFA, който съпровожда трофея по време на тазгодишната му световна обиколка, изрече благодарности и поздрави събралите се с добре пристигнали. Заместник-кметът по направление “Култура, обучение, спорт и предварителна защита на зависимости “ в Столична община доцент доктор Тодор Чобанов и Любомир Ганчев, консултант на министъра на стопанската система, също се обърнаха към гостите с приветствени думи.

На формалната гала по посрещане на купата на летище София в символ на благодарност, че столицата е една от градовете станали част от световната обиколка, Лукас Рахов връчи имитация на статуетката на доцент доктор Чобанов. Събитието по посрещането на истинския трофей на Световното състезание по футбол на Терминал 2 завърши в 13.00 ч. След това от 14.00 ч до 22.00 ч купата беше изложена в Sofia Event Center в Paradise Center както за запалените футболни почитатели, по този начин и за всички, показали интерес да се приближат до този популярен трофей. Освен това Coca-Cola даде на феновете на Световното състезание по футбол в България опцията да видят статуетката от близко и да се снимат с нея за спомен. Няколко хиляди футболни последователи станаха част от това историческо събитие.


“В света на спорта няма различен толкоз авторитетен знак, какъвто е трофеят на Световното състезание по футбол. Цялата планета познава това произведение на изкуството и го свързва с успех и популярност. Ние от Coca-Cola България сме горди, че успяхме да подарим на българските почитатели това необикновено преживяване и привилегията да се допрян до величието на най-желаната футболна премия в света – истинския трофей на FIFA. Благодарение на дългогодишното ни партньорство с FIFA, ние имаме опцията да поддържаме развиването на спорта и да подаряваме вълнуващи мемоари във връзка идното международно състезание по футбол през юли тази година “, показа Елиза Грънчарова, изпълнителен шеф на Кока-Кола България.

Посещението на купата в страната е част от световната й обиколка (FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola), която е израз на това по какъв начин Coca-Cola и FIFA свързват хората от всички краища на света – от най-запалените футболни ентусиасти до тези, които желаят просто да се забавляват. Чрез FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola се показва изключителната опция за хората, да вземат присъединяване в емблематичното събитие и да споделят своята пристрастеност към спорта.


“Coca-Cola e партнъор на FIFA от доста години и това демонстрира поредност, която е обвързване. За нас като еклузивни уредници обществената задача е доста значима. Надяваме се, визитата на трофея да възпламени и стимулира от ден на ден деца да водят деен метод на живот.Да създадем по този начин, че хората да отидат на стадионите и в спортните зали. Това е методът, по който ние като компания се държим от години в България. Очаквайте още доста изненади от Coca Cola в България “, съобщи Светослав Атанасов, изпълнителен шеф на Кока-Кола ХБК България за България.

По време на своето странствуване статуетката ще премине през повече от 91 града в 51 страни на 6 континента. Стотици хиляди почитатели от целия свят ще имат опцията да преживеят страстите от срещата с най-желаната футболна премия в света.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР