На 14 април, неделя, служителите на ГКПП Капитан Андреево са

...
На 14 април, неделя, служителите на ГКПП Капитан Андреево са
Коментари Харесай

Хванаха 290 кг хероин на Капитан Андреево

На 14 април, неделя, чиновниците на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " са намерили в транспортно средство 288.380 кг хероин, възлизащо от обща стойност 17 744 700 лв. , оповестиха от прокуратурата.

Наркотикът бил прикрит в камион с иранска регистрация , ръководен от ирански жител. Забранената субстанция е засечена при щателна митническа инспекция, в това число и с рентген .

По документи транспортираният товар представлявал камера (машина) за боядисване с съоръжение, състояща се от две елементи, сложени в дървени каси.

Товарът пътувал от Иран към Пловдив.
 Полицейско куче откри близо 200 кг хероин на Обновена
Полицейско куче откри близо 200 кг хероин на " Капитан Андреево "

Стойността на опиата е 12 млн. лв. по цени на съдопроизводството

При инспекцията чиновниците на пункта открили, че по-голямата дървена каса съдържала самата камера за боядисване. След разглобяване на железна ламарина в пода и в тавана на камерата са били видяни голям брой квадратни керамични плочи , залепени върху цялата вътрешна част към металната структура на камерата.
При разглобяване на керамичните плочи покриващи пода и тавана на камерата, във всяка една от плочите са открити квадратни пакети - общо 144 на брой.

Пакетите били обгърнати в транспарантни полиетилен и съдържали бежово прахообразно вещество . Полевият тест посочил, че веществото е хероин .

Наркотикът е конфискуван с протокол за претършуване и изземване под надзора на Окръжния съд в Хасково, осведомят от прокуратурата.

След това наблюдаващият прокурор е упълномощил на чиновници от ГДБОП и на други структурни звена да правят дейности по установяването и залавянето на посочения в документите адресат на хероина.

Това бил турският жител с букви С. Й.

Последвалите дейности по следствието - претършуване и изземване в пространства и автомобил, намиращи се в разнообразни обитаеми места в страната. В къс период били разпитани и голям брой очевидци.

Към момента двамата са арестувани за период до 72 часа.

Днес Окръжната прокуратура в Хасково е поискала лидерът на камиона и получателят на пратката да бъдат арестувани за непрекъснато.

Спрямо двамата са повдигнати обвинявания.

Ако двамата бъдат приети за отговорни по повдигнатите им обвинявания, те могат да влязат в пандиза за период от 15 до 20 години , както и да получат санкция от 200 000 до 300 000 лв..

Обвиняемите - С. Р., на 36 години, ирански жител, както и С. Й., на 40 години, турски жител.
 Турция залови 36 кг хероин при опит за внасяне в България
Турция залови 36 кг хероин при опит за внасяне в България

Иракски жител е задъжан и ще бъде съден за трафик
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР