На 13 ноември, сряда, Sofia Live Club има удоволствието да

...
На 13 ноември, сряда, Sofia Live Club има удоволствието да
Коментари Харесай

Джаз китаристът JONATHAN KREISBERG с първи концерт в SOFIA LIVE CLUB

На 13 ноември, сряда, Sofia Live Club има удоволствието да посрещне на своята сцена невероятния китарист Jonathan Kreisberg. Музикантът гостува в страната ни за първи път със своя квартет!
Джонатан Крайсбърг е един от най-влиятелните и завладяващи джаз китаристи на нашето време. Композитор и реализатор, американецът бързо си печели почитатели по целия свят, с помощта на неограничен мелодизъм, възприятие за естетика и безподобен жанр. Постоянно обикаля света с групи музиканти и записва даже с едни от най-хубавите в тази сфера, а точно именития доктор Лони Смит, който споделя “ Джонатан е буен музикант, със страхотна визия и непрекъснато се стреми към нововъведения! ”.
Джонатан Крайсбърг е роден в Ню Йорк. Започва да свири на китара на десетгодишна възраст, откакто се реалокира със фамилията си в Маями. На 16 години е признат в The New World School Of Arts. След дипломирането си стартира да свири в безчет джаз планове по целия свят, както и да си партнира с огромни имена от музикалната сцена - Dr. Lonnie Smith, Lee Konitz, Joe Locke, Stefano Dibatista, Ari Hoenig, Joel Frahm, Don Friedman, Greg Tardy, Donald Edwards, Jane MonheitYosvany Terry.
Към днешна дата Крайсбърг има издадени 5 CD-та. Свирил е дружно и с New World Symphony под управлението на Майкъл Тилсън Томас. Уважаван учител е и образец за десетки музиканти от младото потомство, които самоуверено следват образеца му. През 2017-та издава и първата си книга с композиции.
Днес още веднъж е на турне в Европа и за следващ път ще сплоти публиката с дълбокия си музикален взор, поднесен професионално, с блестящо и видимо наличие. Както споделят негови сътрудници “Крайсбърг неслучайно се е трансформирал в един от най-влиятелните китаристи на 21 век, а кариерата му бележи заслужени резултати ”.
На сцената китаристът излиза с музикантите Martin Bejerano – пиано, Matt Clohesy – бас и Colin Stranahan – ударни.

са в продажба в мрежата на eventim.bg и Дюкян Меломан на цена 20 лв., а на място в деня на концерта ще са 25 лв.. Билетът не подсигурява седящо място.
РЕЗЕРВАЦИИ: https://www.sofialiveclub.com/events/2139/stage
SOUNDCLOUD: https://soundcloud.com/new-for-now-music/wave-upon-wave-9-min-teaser
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР