На 13 май, в седмицата преди Голямата награда на Емилия

...
На 13 май, в седмицата преди Голямата награда на Емилия
Коментари Харесай

Часовници на Шумахер ще бъдат предложени на търг

На 13 май, в седмицата преди Голямата премия на Емилия Романя, аукционната къща Christie`s ще предложи селекция от часовници от персоналната сбирка на седемкратния международен първенец на търг в Женева.

Звездният продукт е неповторим Platinum Vagabondage 1, който беше поръчан за Шумахер като персонален подарък от някогашния му началник на Ferrari Жан Тод. Часовникът показва мощната връзка сред Тод и дизайнера на часовници Франсоа-Пол Журн и включва знаци, представящи международните трофеи на германеца, дизайна на каската му и емблемата на Ferrari Prancing Horse. Той е гравиран с посвещение от Тод на Шумахер за Коледа 2004 година Christie`s пресмята, че часовникът може да коства сред 1,2 и 2,2 милиона $.

Друг забавен предмет е персонализиран Audemars Piguet, който е поръчан на Шумахер от Тод за Коледа през 2003 година Той включва посвещение към шестте му тогавашни трофеи и включва неговата алена спортна каска от времето. Този часовник се прави оценка на £170 000 до £280 000.

Третият часовник, който се откроява, е Rolex Daytona Paul Newman, притежаван от Шумахер – който се прави оценка на 230 000 до 440 000 $. Това е образец за най-разпознаваемия и прочут железен хронограф от производителя на часовници.

Говорейки за търга, началник на Christie`s за часовници за Европа и Съединени американски щати, сподели: „ Christie`s показва откровена признателност на семейство Шумахер за доверието им в нас и желанието им да споделят тези шедьоври на часовникарството с други буйни колекционери по целия свят.

В края на предходната година се навършиха 10 години от тежкия случай с именития водач от Формула 1 Михаел Шумахер. Седемкратният международен първенец удари главата си след рухване, до момента в който кара ски във френския курорт Мерибел и получи тежки увреждания.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР