На 13 и 14 април 2022 година във Военния клуб

...
На 13 и 14 април 2022 година във Военния клуб
Коментари Харесай

Военноморските сили проведоха планираща конференция за учението „Бриз 2022”

На 13 и 14 април 2022 година във Военния клуб в Бургас се организира главната планираща конференция за националното военноморско обучение с интернационално присъединяване „ Бриз 2022 ”, оповестиха от Военноморски сили за Moreto.net.

Началникът на Щаба на Военноморските сили капитан I сан Камен Кукуров откри конференцията, на която бяха разисквани въпроси, касаещи идното през месец юли обучение.

В конференцията, с изключение на от Министерство на защитата, Щаба на Военноморските сили, Флотилия бойни и спомагателни кораби и типовете въоръжени сили, се включиха и представители на военноморските сили на страни от НАТО и самодейността „ Партньорство за мир ”, декларирали присъединяване в учението – Англия, Грузия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Съединените американски щати и Турция, както и на непрекъснатите корабни групи на НАТО SNMG-2 и SNMCMG-2 и на Щабния детайл за консолидиране на силите на НАТО в България NFIU, като част от тях участваха посредством видеоконферентна връзка.

Участниците се групираха в четири синдиката – морски интервенции, междуведомствено съдействие, специфични интервенции, подводни взривни и механически действия, в границите на които се разискаха опциите за отработване на съответните епизоди от учението, свързани както с дейностите на силите на море, по този начин и взаимните дейности на Военноморски сили на Република България с държавни и неправителствени организации.

В работата на синдикатите за подводни взривни и механически действия и за специфични интервенции участваха представители на Съвместното командване на специфичните интервенции и на Военноморски сили на Съединени американски щати. Те създадоха план-програма и прецизираха параметрите на съмвестните си дейности по време на учението.

В работата на синдиката за междуведомствено съдействие участваха представители на регионалната и общинската администрации в Бургас, на районните структури на Министерство на вътрешните работи, Министерство на превоза, Министерство на околната среда и водите, Министерство на здравеопазването, на компании от морския бизнес и доброволчески сдружения. Към тази група се причислиха командирите на рота за гражданско-военно съдействие и рота за психически интервенции от Сухопътните войски.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР