На 12 юни кметът на Община Видин Огнян Ценков, заедно

...
На 12 юни кметът на Община Видин Огнян Ценков, заедно
Коментари Харесай

Огнян Ценков се срещна с жители на село Градец

На 12 юни кметът на Община Видин Огнян Ценков, дружно със заместник-кметът инж. Цветан Асенов организира изнесена приемна, инициирана от общински съветници на Политическа партия ГЕРБ, на която участва Илия Томов, кмет на кметство Градец. Една от задачите бе видинският кмет да беседва с локалните хора, да чуе отзиви и оферти по разнообразни тематики, касаещи развиването на родното им място.
Срещата стартира с доклад на общинското управление за осъщественото през 2017 година. Ценков осведоми, че Община Видин съумява да се оправи с финансовите компликации при прецизно съблюдаване на финансовата дисциплинираност, заради което от месец март тази година е отпаднала от листата на общини във финансово затруднение; отговорностите са намалели от 21 000 000 лв. на 13 500 000 лв.. Той добави, че въведеният прецизен надзор по отношение на събираемостта на локалните налози и такси, е довело до позитивни резултати, като за две години със лични средстваса разплатени отговорности в размер на 7 500 000 лева Общината сполучливо завърши действия по европейски планове и реализира нови; поставя повече грижи за възстановяване на инфраструктурата и околната среда във всички обитаеми места за повишение на виталното ниво и благосъстоянието на хората; търси нови пътища за развиване на образованието с усъвършенстването на учебната мрежа и детските градини; триумф за всички е откриването във Видин на филиал на Русенския университет „ Ангел Кънчев”. Кметът подчертава и на разрешаването на обществените проблеми, което продължава да е приоритет в политиката на Община Видин и обезпечаването на претовареност по Национални и Регионални стратегии. Богатата културна стратегия, в която са включени над 100 културни събития от локален, районен, народен и интернационален темперамент, трансформират Видин в привлекателна туристическа дестинация. Част от програмата е провеждания годишен фолклорен събор “Алботин” в местността „ Хайдук чешма “, село Градец. Общината усъвършенства административното обслужване и подхваща съответни стъпки по отношение на прозрачността и информираността на популацията. Ценков означи поддръжката на държавното управление, вследствие на общите напъните и със съдействието на всички поданици смяната става забележима във всяко обитаемо място.
В последните две години за село Градец са обезпечени средства за създаване на детска площадка по ПУДООС – 10 000 лева (2016 г.); по програмата „ Местни начинания “ – ремонт на детска площадка и автобусна спирка в общ размер 4000 лева (2016-2017г.); замяна на дограма в детската градина – 5000 лева (2017г.); ремонт на кметството и на здравната работа – 12000 лева (2017г.); балстриране и частични поправки на улици – 45 000 лева (2015-2017г.) и окосяване на шубраци, миене на улици, поддържане на парка и на местността край Алботинския манастир – 1200 лева (2015-2017г.).
Хората имаха опция да слагат въпроси, да изкажат отзиви и рекомендации. Те бяха свързани със положението на основните улици в селото, неодобрение от високата скорост, с която водачи на коли карат по улиците и по третокласния път от Републиканската пътна мрежа за Община Бойница, с което се заплашва сигурността на хората; събирането и транспортиране на битовете боклуци, уличното осветяване.
В края на срещата Ценков акцентира, че с негова заповед е образувана комисия от специалисти на общинската администрация, която ще извърши оглед на място и дефинира улици за асфалтиране, в град Видин и в другите обитаеми места на Общината, както и че се планува видеонаблюдение на сериозните точки, което доста ще усъвършенства сигурността на придвижването.
Местните поданици изрекоха удовлетворение от извършена среща с управлението на Община Видин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР