На 12 октомври 2022 година от 12 часа в зала

...
На 12 октомври 2022 година от 12 часа в зала
Коментари Харесай

Предстоящи събития в зала „Колодрум Пловдив“

На 12 октомври 2022 година от 12 часа в зала „ Колодрум Пловдив “, Николай Генов, представител на пловдивския клуб по колоездене  “Цар Симеон “, ще направи опит за възстановяване на републиканския връх – едночасова езда на писта.

Генов завоюва купата в категория  “мъже-елит ” на шампионата за Купа  “Димитър Колев ”, който се организира на 22.09.2022 год. в същата зала.

 Николай Генов е роден на 26 март 1997г. в Пловдив и е играч на пловдивския клуб „ Цар Симеон 1896″. Генов се състезава на шосе и писта в колоезденето. Той е нееднократен републикански първенец и на шосе и на писта. Избиран е на няколко пъти за колоездач номер 1 на България. През 2020-а година взе участие на Европейското състезание по пистово колоездене в Пловдив, а през 2021 година взе присъединяване на европейския шампионат  в Швейцария и записа трето място на Обиколката на Камерун, печелейки и фланелката за най-хубав катерач. Той е печелил още надпревари в Чирпан и Дупница. Бил е втори на шампионата на България – тичане по часовник. Има седмо място в третия стадий на Обиколката на България. В чужбина е бил втори на трофея Милан Пянич в Сърбия и втори на устойчивост по точки на Гранд При в украинската столица Киев.

 ––-

На 15 октомври е конкуренцията за Купа „ Пловдив “,  проведена от колоездачен клуб „ Цар Симеон “- Пловдив,  с поддръжката на Община Пловдив.

––-

На 22 октомври е Държавният и персонален екипен шампионат /ДЛОШ/ по колоездене на писта.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР