На 12 май ще се проведе инициативата „Ден за акции“.

...
На 12 май ще се проведе инициативата „Ден за акции“.
Коментари Харесай

Търгуваме без такси на БФБ на 12 май

На 12 май ще се организира самодейността „ Ден за акции “. Тя се провежда от Българска фондова борса и Централен депозитар като следва нейното седмо издание. За първи път тази година, в границите на самодейността, самостоятелните вложители ще могат да търгуват без такси с акции на всички пазари оперирани от БФБ, в това число и на пазара за напредък beam.

„ Денят за акции “ има за цел да подтиква дейното присъединяване на физически лица- вложители на финансовия пазар, да усъвършенства капиталовата просвета и усили знанието за финансовите принадлежности в България.

„ Инициативата към този момент може да се назова обичайната и заема своето справедливо място в календарите на самостоятелните вложители. Очакванията ни за тазгодишното издание е да бъдат осъществени 3-4 пъти по-голям брой покупко-продажби по отношение на останалите дни. “, сподели доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.

„ На 12 май самостоятелните вложители, които пожелаят да се разпоредят с акциите си, ще могат да го създадат изцяло гратис. Предвид позитивната вълна на всички европейски тържища, в това число и на БФБ, ще се радваме да имаме по-голяма интензивност, както и да насочим вниманието на хората към опциите за осъществяване на рентабилност посредством финансовия ни пазар. “, добави Васил Големански, изпълнителен шеф на Централен депозитар.

В „ Деня за акции “ всички самостоятелни вложители (физически лица), директни клиенти на български капиталови медиатори, ще могат да закупят или продадат акции без такси и комисиони към Борсата, Централен депозитар и участващ в самодейността капиталов медиатор.

Специалната опция ще важи при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с размер не повече от 2,000 лева на единична изпълнена поръчка.

Всички капиталови медиатори, които партнират на БФБ и Централен депозитар в „ Деня за акции “ няма да таксуват своите клиенти – физически лица, чиито покупко-продажби дават отговор на посочените условия.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР