На 12 април 2024 във Висшето училище по телекомуникации и

...
На 12 април 2024 във Висшето училище по телекомуникации и
Коментари Харесай

Започна вторият курс на глобалната обучителна програма Women in tech за придобиване на основни дигитални умения

На 12 април 2024 във Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи се раздадоха документите на първите 40 дами приключили първия курс по обучителната програмата „ Women in tech ”, която се осъществя взаимно с Министерството на труда и обществената политика, ВУТП и Хуауей Технолоджис България. В същия ден още 45 дами, записали се за програмата започнаха образованието си, което ще им донесе нови познания и благоприятни условия за реализация.

Програмата " Women in tech " на Хуауей предосатвя опция на берзаботни дами или тези, които търсят преквалификация да посещават напъно безвъзмездни курсове за придобиване на съществени цифрови умения. „ Women in tech " не се отнася единствено до цифровите умения. Всеки месец дамите, записани за курсовете, ще имат опция да се срещат с един от посланиците на програмата – сполучливи дами от държавното управление и бизнеса. През месец април посланикът на програмата, доктор Жанет Захариева, основен консултант на УС на Vivacom, поздрави приключилите за триумфа и положените старания, както и окуражи новопостъпилите.

доктор Жанет Захариева, главен консултант на УС на Vivacom

Според доктор Жанет Захариева „ Ролята на новите информационни технологии е да ни свързват, не да ни разделят. Усвоявайки новите умения курсистките схващат, че провокациите на цифровия свят наподобяват непреодолими, единствено когато не си направил изпитание да се оправиш с тях. Надявам, че след завършването на образованието те освен ще имат повече убеденост и познания, само че и ще бъдат най-ревностните посланици на програмата „ Women in tech ” Увеличаването на каузи на дамите, които имат цифрови умения, е основно, както за стопанската система и заетостта, по този начин и за обществения и персоналния живот. Защото, както споделя поговорката „ Когато дамата учи, познания получава цяло потомство “ (When you teach a girl, you teach a generation ”).

Ректорът на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи, проф. Миглена Темелкова, показа, че „ В динамичното време на Индустрия 4.0 и в обстановка, в която Индустрия 5.0 към този момент чука на вратата ни, ще ни се постанова не да се преквалифицираме, а неведнъж да сменяме специалностите си. В тези мощно цифрови времена най-подготвени ще са освен най-адаптивните, само че и тези, които имат желанието да се надграждат непрестанно, през целия си живот. Затова съм извънредно признателна на колегата ни - софтуерния колос Хуауей за инвестицията, която направи в тези обучителни курсове. Така Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи и Хуауей сплотиха старания и предизвикаха тази обществено виновна самодейност, която има своята принадена стойност за обществото ни. Всеки трети българин е цифрово необразован. При дамите този % е по-висок. Тези курсове са опит да занижим този %, който е доста по-висок от междинния за Европа.

Нашите курсистки са нашите посланици на тази благородна самодейност. Те сложиха първата тухла от построяването на постройката на своите цифрови умения и пълномощия. С труд, непримиримост и предпочитание ще надграждат тухла по тухла с цел да имат квалификацията, която ще им разреши професионално развиване и по-добра реализация. “

Хуауей има вяра, че в цифровата епоха дамите са значима част от софтуерната промишленост. В България има огромен % дами на управителни постове. В същото време обаче към момента има празнота, когато става въпрос за владение на съществени цифрови умения. Чрез достъп до професионално образование и възстановяване на цифровите умения на дами по целия свят Хуауей се стреми освен да способства за постигането на задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване, само че и да подтиква растежа в ИКТ промишлеността.

„ Ние сме ангажирани да сътворяваме благоприятни условия за поддръжка на дамите, с цел да реализираме построяването на приобщаващо общество, което да обхване многообразието. Този ангажимент се разкрива в доста начинания, които Хуауей развива по целия свят в поддръжка на професионалното и личностно развиване на дамите, както и предприемането на съответните дейности за възстановяване на тяхното присъединяване и принос в софтуерния бранш и цифровата стопанска система като цяло. “, споделя генералният управител на компанията Ли Шаоуей.

За Huawei  

Основана през 1987 година, Huawei е водещ международен снабдител на инфраструктура за осведомителни и информационни технологии (ICT) и интелигентни устройства. Компанията има повече от 197 000 чиновници и работи в над 170 страни и райони, обслужвайки повече от три милиарда души по света.  

Визията и задачата на Huawei е да даде цифрови технологии на всеки човек, дом и организация за един изцяло обвързван, образован свят. За тази цел компанията подтиква повсеместната съгласуваност и предизвиква равния достъп до мрежите; компанията има за цел да даде облачни услуги и изкуствен интелект до четири краища на земята, с цел да обезпечи превъзходната изчислителна мощност там, където е необходима; Huawei построява цифрови платформи, с цел да помогне на всички промишлености и организации да станат по-гъвкави, ефикасни и динамични; предефинира потребителското преживяване благодарение на изкуствен интелект, като го прави по-персонализирано за хората във всички аспекти на живота им, без значение дали са вкъщи, в офиса или в придвижване.   

За повече информация, апелирам посетете Huawei онлайн на www.huawei.com или ни последвайте на:   
http://www.linkedin.com/company/Huawei   
http://www.twitter.com/Huawei   
http://www.facebook.com/Huawei  
http://www.youtube.com/Huawei  

 

(платено съобщение)

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР