На 11 януари 1974 година едно раждане в болницата Mowbray

...
На 11 януари 1974 година едно раждане в болницата Mowbray
Коментари Харесай

Първите оцелели шестзнаци в света празнуват 50-годишен юбилей

На 11 януари 1974 година едно раждане в болничното заведение Mowbray в Кейптаун се трансформира в най-голямата международна вест. 25-годишната Сюзън Розенковиц дава живот на трима сина и три дъщери . Бебетата са родени месец по-рано с общо тегло от 10,4 кг. Изненадващият им брой обаче е открит едвам 10 дни по-рано.

" Знаех, че бременността ми е многоплодна, само че не знаехме какъв брой тъкмо бебета ще имаме. Просто ставах все по-огромна и по-огромна. И в четвъртия месец от бременността, лекарите ми споделиха, че би трябвало да постъпя в болница, където да съм под наблюдаване и да лежа. Това ми даде нужното успокоение и убеденост, че бебетата ми, за които към оня миг допускаха, че ще са три, ще се родят здрави . Настаниха ме в единична стая, само че в случай че ме питате каква е била гледката от прозореца - не мога да ви кажа. Единственото, което виждах са листата на дърветата. Наистина единствената ми цел беше на лежа, с цел да износя децата си. Едва 10 дни преди да родя лекарите ми взеха решение да ме снимат с рентген , тъй като преди 50 години нямаше ехографи. И когато рентгеноложката ме снима, тя просто изчезна, а на мен ми беше толкоз мъчно да лежа по тил. И когато се върна, пристигна при мен и ми сподели - Сюзън, ще имаш доста бебета. Колко?, попитах аз, а тя ми сподели - шест. Това беше цялостен потрес ", връща се в спомените Сюзън, която е британка, само че е омъжена за локалния предприемач Колин Розенковиц. Двамата към този момент имат две деца – 7-годишна щерка и 5-годишен наследник.

И по този начин в студения зимен ден с цезарово сечение на бял свят идват Дейвид Питър (2020 грама), след него най-мъничката - Николет Ан (1260 грама), Джейсън Соломон (2080 грама), Ема Луис (1260 грама), Грант Винсънт (1880 грама) и последна изплаква Елизабет Ребека (1980 грама).

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР