На 11 септември 2021 г. фолклорното предаване на БНТ стартира

...
На 11 септември 2021 г. фолклорното предаване на БНТ стартира
Коментари Харесай

Иде нашенската музика“ стартира 15-и телевизионен сезон

На 11 септември 2021 година фолклорното предаване на Българска национална телевизия започва своя 15-и ефирен сезон. Водещите Даниел Спасов и Милен Иванов ще продължат да срещат феновете както с обичайното българско фолклорно завещание, по този начин и с неговия друг и актуален прочит.

В първия епизод от новия сезон на „ Иде нашенската музика “, телевизионната аудитория ще се срещне с прочувствените осъществявания на акордеониста Петър Петров и неговата групировка „ Пепи и другари “.



Зрителите ще се насладят и на младия кавалджия Живко Василев с неговия квинтет, чиято музика е към този момент добре позната в Европа с разнообразните си опити.

Ще бъдат маркирани и юбилеите на едни от най-големите български фолклорни гласове Любка Рондова, Роза Цветкова и Стайка Гьокова.

Гледайте „ Иде нашенската музика “ тази събота, 11 септември 2021 година от 13.00 ч. по БНТ1.

В „ Иде нашенската музика” вземат участие известни реализатори на българския фолклор – артисти и певици, инструменталисти, оркестри и техните солисти, дребни и огромни ансамбли, камерни фолклорни обединения, танцови групи и хореографи.

Фолклорното студио е мястото, което сплотява участниците и феновете към музиката, традициите, песните и хората. Предаването предлага разноцветност и динамичност и по този начин демонстрира благосъстоянието и разнообразието на българския фолклор – с най–добрите ни реализатори и посредством мелодична и приятна музика. Всяка седмица гостуват разнообразни хора, обединени от своите фолклорни пристрастия, с цел да дават отговор на разнообразни музикални желания.

Водещите Даниел Спасов и Милен Иванов приказват за музиката, която обичат и която звучи сега, предизвикат забавни тематики, карат гостите да импровизират онлайн с непрестанния поток от музика, песни, танци и оркестрови осъществявания.



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР