На 11 март Специализираната прокуратура е започнала да разследва за

...
На 11 март Специализираната прокуратура е започнала да разследва за
Коментари Харесай

Разследването за детската болница: Ще разпитат всички здравни министри в периода 19-21 г.

На 11 март Специализираната прокуратура е почнала да проверява за длъжностно закононарушение във връзка публичната поръчка на Национална многопрофилна детска болница в София. Това разгласи представителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев на брифинг.

Предстои следствие дали има осъществено закононарушение и от кого по отношение на плана. Ако се реши, че няма закононарушение от страна на министър, а от други чиновници в Министерството на здравеопазването, то ще бъде препратено като подготвеност.

Става дума за поръчка в интервала 2019 година и е завършила през 2021 година

Сигналът е от някогашния здравен министър доктор Стойчо Кацаров , който беше част от служебния кабинет, разгласи той. Той е подал сигнал във Върховна касационна прокуратура. Наблюдаващият прокурор е упълномощил инспекция на Агенция за държавна финансова ревизия, при което данните са подадени сигнали за финансови нарушавания.

Кръстев разгласи, че пояснение всеки един някогашен министър, който има отношение към публичната поръчка, ще бъде разпитан. В това число и самият адресант на сигнала - Стойчо Кацаров, ще бъде привикан като очевидец по случая.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР