На 10 юни 2021 г. в 19:00 ч. ще се

...
На 10 юни 2021 г. в 19:00 ч. ще се
Коментари Харесай

Премиера на „Жираф в чашата“ от Николай Ценков на 10 юни

На 10 юни 2021 година в 19:00 ч. ще се съберем в книжовен клуб „ Перото “, с цел да отпразнуваме появяването на сборника с разкази „ Жираф в чашата “ от Николай Ценков, създателя на „ Човекът, който продаде морето “.

Историите в новия алманах приканват към едно извънредно странствуване – през поколенията, тяхната самотност и обичаната им музика. В началото на 60-те години създателят на първия джаз оркестър в България прави незаконен запис на учениците си, които свирят Глен Милър. През нечии слушалки и през днешния ден може да се чуе „ Нова генерация “ към някогашния „ Кравай “. А едни пораснали хлапета всяко лято се връщат в „ Малката текила “ в Созопол, където звучи „ Сайпръс Хил “.

Всички тези генерации – изгубени или изтръгнати – в никакъв случай не са спирали да си приказват. Знаят, че мълчанието не е беднота, а компромис сред желанието да изричаш истината и нуждата да я спестиш. И че музиката е роман без повествовател, идеален и неосъществим. Светнал и липсващ – в мизерия и искра – като жираф в чаша с „ Блъди Мери “.

НИКОЛАЙ ЦЕНКОВ е роден през 1985 година в Стара Загора. По обучение е юрист; има научни ползи в региона на обществената философия. Работил е в областта на икономическата дипломация и плановото финансиране. За първата си книга – „ Човекът, който продаде морето “ (2019), е отличен с премията за прозаичност на Националния конкурс за дебютна литература „ Южна пролет” (2020).

Oчакваме ви на 10 юни от 19:00 ч. в книжовен клуб „ Перото “. Специален посетител на вечерта ще бъде неповторимата Миленита!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР