На 10 юли от 18 часа на площад Св. Св.

...
На 10 юли от 18 часа на площад Св. Св.
Коментари Харесай

Варненски медици се стягат за пореден протест

На 10 юли от 18 часа на площад " Св. Св. Кирил и Методий " в морската ни столица ще се организира митинг на медицински сестри, които упорстват за почтено възнаграждение и по-добри условия на труд. Във Варна към този момент има залепени плакати за събитието. Организаторите на митинга приканват варненци и посетители на града да се включат и да ги поддържат. 
Апелът на медиците гласи:

" Това, което се случва в опазването на здравето, визира освен медицинските служащи, само че и всички нас, като жители и пациенти. Нямаме право да стоим безучастни пред битката за почтено възнаграждение и условия на труд на хората, от които зависи този толкоз значим бранш. Затова призоваваме всички жители, служащи от други браншове и пациенти, да се причислят към митинга и да покажат взаимност с битката на медицинските сестри "

Това е следващият митинг на медиците, които упорстват също по този начин и за идентична съществена заплата за всички, без значение от местоработата или собствеността на болничното заведение. Според тях възнагражданието трявба да е в размер на две минимални работни заплати за страната. Те упорстват и за допълнителни хонорари, промени в заплащането на нощния труд; без търговски сдружения в опазването на здравето и др.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР