На 10 януари 2024 г. Уан И, член на Политбюро

...
На 10 януари 2024 г. Уан И, член на Политбюро
Коментари Харесай

Външните министри на Китай и Русия проведоха телефонен разговор

На 10 януари 2024 година Уан И, член на Политбюро на Централен комитет на ККП и министър на външните работи, организира телефонен диалог с съветския външен министър Сергей Лавров.

Уан И сподели, че тази година се навършват 75 години от установяването на дипломатически връзки сред Китай и Русия. През 2024 година се дава началото на Китайско-руската година на културата. Двете страни би трябвало да следват консенсуса, който е реализиран от двамата държавни глави, да провеждат празнични действия и да засилят обмена на високо равнище. Китай и Русия е нужно да предизвикват задълбочаването на двустранното практическо съдействие, да предизвикват междуличностния и културен продан в разнообразни области и в допълнение да укрепват публичното мнение и обществената основа на двустранните връзки.

Лавров от своя страна зави, че през тази година Русия е подготвена да поддържа продан на високо равнище с Китай, да ускори съдействието в региона на стопанската система, търговията, вложенията и други области. Русия желае да задълбочи връзките в спорта и културата и да ускори връзката и координацията с Китай в интернационалната сфера. Позицията на Русия за придържане към правилото на един Китай е непоклатима, добави още Лавров.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР