На 10 октомври 2023 г. от 10.00 ч. в Резиденшъл

...
На 10 октомври 2023 г. от 10.00 ч. в Резиденшъл
Коментари Харесай

Линднер увеличава обема на инвестициите си в България

На 10 октомври 2023 година от 10.00 ч. в " Резиденшъл Парк Лозен ", в наличието на Милена Стойчева, министър на нововъведенията и растежа, Н. Пр. Ирене Мария Планк, дипломат на Германия в България, Николай Гюров, кмет на регион " Панчарево ", Хелмут Ланг, изпълнителен шеф на " Линднер Груп " АГ, и Тим Курт, президент на Германо-българската индустриално-търговска камара, както и стотици посетители - топ мениджъри на немски компании, на специфична гала бе сложено началото на нова огромна инвестиция на немската група " Линднер " в България.

Министърът на нововъведенията и растежа връчи документ за инвестиция " Клас А " на плана " Кампус Лозен Парк " за създаване на новаторска просветителна инфраструктура. Тя акцентира, че планът е в унисон с ролята на министерството да предизвиква вложения, свързани с развиване на просветителната среда и нови технологии, както и на действия с висока добавена стойност.

Главният изпълнителен шеф на " Линднер Груп " АГ Хелмут Ланг посочи, че инвестицията в " Резиденшъл Парк Лозен " ще доближи 300 млн. лв., а общата инвестиция на " Линднер " в България ще възлезе на повече от 600 млн. лв., което я прави един от най-големите немски вложители в страната.

Н. Пр. Ирене Мария Планк, дипломат на Германия в България, добави, че този огромен размер на инвестиция е индикативен за доверието, което имат немските вложители в България.
Реклама
Тим Курт, президент на Германо-българската индустриално-търговска камара, показа, че е оптимист за бъдещето и се надява, че бизнесът ще успее да се оправи с всички провокации. Още едно доказателство за това е общата инвестиция на " Линднер Груп " АГ в България, с която компанията се подрежда измежду най-големите немски вложители в страната.

След формалното разкриване бе направена първата копка на учебно заведение и детска градина. Проектът ще се осъществя в дълготрайно партньорство с Uwekind International School. Първоначалната инвестиция на " Линднер " в плана възлиза на 15 млн. лева С реализацията на този план, предлагащ обучение и неофициално образование, обвързвано с просвета, изкуства, езици и спорт, в границите на жк " Лозен Парк ", измежду природа и в непосредствена непосредственост до планината, " Линднер " се стреми да осъществя една сигурна и по-добра среда за образование и развиване на децата. Планира се " Кампус Лозен Парк " да започва своите действия през есента на 2025 година

Това е следващият огромен план на Групата " Линднер " в България след към този момент сполучливо осъществените планове " Резиденшъл Парк Лозен ", " Резиденшъл Парк София " и " Бизнес парк София ".

Успоредно с " Кампус Лозен Парк " " Линднер " ще влага и във високотехнологичен парк - " Лозен Тех Парк ". Вече се строи Фаза 1, която съставлява инвестиция на стойност към 20 млн. лева С " Лозен Тех Парк " " Линднер " си слага за цел създаване, ръководство и развиване на научно-технологичeн парк, основаване на удобна бизнес среда за развиване на икономическа, изследователска и развойна активност. Проектът към този момент е в развой на узаконяване за предпочитан капиталов план. Вече са подписани меморандуми за съдействие с Университетa за национално и международно стопанство (УНСС), както и с Университетa по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). " Линднер " също възнамерява да разшири екипа си от инженери в България, занимаващи се с R&D, и да бъде измежду първите компании, работещи в научноизследователската област в " Лозен Тех Парк ".
Реклама
В Лозен " Линднер " ще построи съвременен град на късите пътища, с бърз достъп до всяка точка на София и в същото време интегриран в природата, с невероятни гледки към планината и чист въздух. " Лозен Парк " ще бъде съвременен крайградски център, издигнат с мисъл за високотехнологичните дребни и междинни предприятия, за работещите хора и фамилии, с висококачествена инфраструктура и бизнес среда. Заедно с софтуерния парк и просветителните услуги, които ще предлага, " Линднер " основава една неповторима симбиоза сред дома, работата и публичния живот, всичко на едно място.

Част от инвестицията е и жк " Лозен Парк ", който съставлява съвременен жилищен комплекс, намиращ се покрай с. Лозен. Фаза 1, включваща 136 къщи, бе въведена в употреба в края на 2022 година Проектът съставлява инвестиция на стойност към 80 милиона лв. и продължава с следващи етапи на развиване, като Фаза 2 към този момент се строи.
Свързани публикации Изграждането на " Лозен Тех Парк " започва с първа фаза 22 юни 2023, 08:00 Новият план на групата " Линднер " в България 16 април 2018, 00:00
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР