На 10 ноември в 20:52 ч. в Централния денонощен пост

...
На 10 ноември в 20:52 ч. в Централния денонощен пост
Коментари Харесай

Тежка акция на планинските спасители в търсене на изгубена жена в Рила

 На 10 ноември в 20:52 ч. в Централния денонощен пост (ЦДП) на Планинската избавителна работа (ПСС) при БЧК е получен сигнал, че жена на 64 година е в неопределеност от няколко часа. Тя е подхванала сама преход в Мальовишкия дял на Рила, само че от следобедните часове нейните близки са изгубили контакт.

В 21:30 ч. екип на ПСС – Боровец се насочва по маршрута, който дамата е оповестила при тръгването си от хижа " Мальовица “, само че без резултат. Те не престават издирването на идващия ден, като към тях се причисляват още 5 планински спасители от Самоков, както и двама доброволци. Те стартират обход и претършуване на всички маркирани по-вероятни трасета. Отново няма резултат в издирването на дамата, която, по данни от нейните близки, е с тъмни облекла, сливащи се с каменистия терен.

Междувременно от централата на ПСС е пожелан хеликоптер от авиобаза Крумово за облитане и оглеждане на по-голям регион. С бързата интервенция на Министерство на вътрешните работи и МО подобен е обезпечен, дружно с планински спасители, подготвени да излетят във всеки един миг. Но заради внезапното утежняване на времето и появилия се мощен вятър полетът е арестуван.

Днес, 12 ноември, издирването продължава, като към спасителите от Самоков се причислиха и доброволци от София и Пловдив с две избавителни кучета. Военният хеликоптер още веднъж е в подготвеност да излети, само че към този момент това е невероятно заради мощния вятър и неприятната видимост. В момента на терен работят над 20 планински спасители, които не престават да обхождат региона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР