На 10 места във Варна ще се събират подписи за

...
На 10 места във Варна ще се събират подписи за
Коментари Харесай

Във Варна искат референдум за приемане на еврото

На 10 места във Варна ще се събират подписи за иницииране на референдум за приемане на еврото, проведена от Политическа партия " Възраждане ", стана ясно на конференция на общинската конструкция на партията, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . По думи на общинския консултант Георги Георгиев, България към момента няма подготвеност да влезе в еврозоната.

" Нужни са ни най-малко 20 години, с цел да достигнем стандарта на живот на страните в зоната. Освен това, от Възраждане считаме, че такова историческо решение би трябвало да бъде взето и от хората. Наред с това, би трябвало да се има поради и това, че Европейската централна банка ще взима всички решения, нашият глас ще бъде напълно най-малък. Искам да обърна внимание и на това, че в случай че се стигне до референдум всеки един българин ще може да гласоподава ЗА или Против. Идеята е да се види, какво мислят българите по този значим за тях въпрос ", разяснява още Георгиев.

От своя страна Юлиян Губатов разяснява, че приемането на еврото ще докара до още по-голямо обедняване на българите, а цените на главните хранителни артикули ще се усилят.

Общинският консултант Веселин Вешев разяснява следното:

" Трябва да знаем, че събираме подписи за инцииране на референдум, всеки ще бъде свободен на гласоподава по този начин както откри за положителни, само че сме безапелационни, че хората би трябвало да вземат присъединяване в това историческо за живота им решение ".

Пунктове за събиране на подписи ще има във всички варненски региони, както и в няколко общини. Главният пункт ще бъде пред хотел " Черно море " и ще работи от 9.00 до 19.00 ч.

Повече по тематиката вижте във видеото

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР