На 10 май 1992 година на стария стадион Жозе Алваладе

...
На 10 май 1992 година на стария стадион Жозе Алваладе
Коментари Харесай

Преди 28 години Никола Спасов вкарва гол на Спортинг пред погледа на Боби Робсън

На 10 май 1992 година на остарелия стадион " Жозе Алваладе " в Лисабон се играе един доста забавен мач, в който основни настоящи лица са четирима българи.

Домакините от Спортинг, в чиито редици личат имената на Красимир Балъков и Ивайло Йорданов, са безспорни любимци против Пасош де Ферейра. Мачът е следен от Боби Робсън, който малко по-късно ще стане старши-треньор на тима.

През първото полувреме Красимир Балъков уцелва горната греда от директен свободен удар. Гостите също разполагат с двама българи - братята Никола и Юлиан Спасови. Точно Никола Спасов открива резултата в 46-ата минута след бърза контра за 0:1.

Все отново натискът на " лъвовете " се увенчава с триумф, като на два пъти голмайстор е Ивайло Йорданов в 75-ата и 78-ата минута. Въпреки успеха на Спортинг, Боби Робсън си потегля извънредно неудовлетворен от показаното.

През първия полусезон на 29 декември 1991 година Пасош де Ферейра печели семейството си против Спортинг с 1:0. Тогава Юлиан Спасов е титуляр, а Никола Спасов - запаса. В състава на " лъвовете " са Бончо Генчев и Красимир Балъков.

В последна сметка Спортинг приключва на четвърто място в крайното класиране, а Пасош де Ферейра приключва на 12-а позиция и резервира елитния си статут.
 Ужасна покруса! Никола Спасов умря след тежка борба с COVID-19
Ужасна покруса! Никола Спасов умря след тежка борба с COVID-19

Опитният експерт си отиде на 61-годишна възраст
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР