На 10 декември полет на авиокомпания Wizzair, който е трябвало

...
На 10 декември полет на авиокомпания Wizzair, който е трябвало
Коментари Харесай

Българското консулство във Франкфурт съдейства на наши сънародници с отменен полет

На 10 декември полет на самолетна компания Wizzair, който е трябвало да излети в 15:40 ч от Франкфурт на Майн към София е бил анулиран, оставяйки към 100 български жители без превоз до София.

След телефонен диалог на българския консул във Франкфурт Стефан Димитров, българските жители са били превозени от летището и настанени в хотели в радиус от към 40 км. По информация на българската задача разноските за нощувка са били поети от самолетната компания. От консулството ни осведомят, че след диалози с самолетната компания е открито, че групово решение за прерутиране не може да бъде предстоящо. Въпреки това през днешния ден пасажерите ще бъдат превозени от хотелите до летище Франкфурт на Майн в 13:30 ч. локално време. Очаква се аероплан на самолетната компания Wizzair да качи една част от тях в 15:40 ч. на полет до София. Пътниците, които не съумеят да бъдат превозени с полета на Wizzair ще могат да потърсят вид за прибиране в България посредством пряк полет на Lufthansa по-късно през днешния ден, или с различен полет с междинно кацане.

Консулството на България във Франкфурт е в непрекъсната връзка с българските жители, като осведоми, че част от тях към този момент са намерили различен метод за превоз до София.

Всички клиенти на самолетни компании одобряват общите условия на тези компании със закупуването на своя билет. Искове за нанесени материални и нематериални вреди се подават персонално от всеки жител към самолетната компания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР