На 1 януари 2020 г. в Златната зала на виенския

...
На 1 януари 2020 г. в Златната зала на виенския
Коментари Харесай

9 изненади от Виенското шоу за ЧНГ - slava.bg

На 1 януари 2020 година в Златната зала на виенския Музикферайн ще се организира Новогодишният концерт на Виенската филхармония, оповестиха от Бюрото за интернационалните връзки на Община Виена.

Традиционно програмата на концерта се състои най-вече от произведения на композиторите от семейство Щраус (Йохан Щраус (баща), Йохан Щраус (син), Йозеф Щраус, Едуард Щраус). За първи път тази година ще прозвучат девет творби, които досега не са включвани в програмата на Новогодишния концерт. Това са три произведения от Йозеф Щраус - Валс "Любовни поздрави ", Лихтенщайн-Марши и Френска полка. Освен тях премиерно осъществяване ще имат увертюрата към оперетата "Скитниците " от Карл Михаел Цирер, две творби от Едуард Щраус - Бърза полка, и Полка-мазурка "Леденото цвете ", Гавот от Йозеф Хелмесбергер-син и "Галоп на пощальона " от Ханс Кристиян Лумбю.

Както постоянно и този концерт ще приключи с три поредни биса и това непроменяемо са "Бърза полка ", валсът "На хубавия наследник Дунав " и Радецки марш. При осъществяването на последния диригентът се обръща към залата и публиката пляска в такт.

За първи път на диригентския пулт ще застане латвийският маестро АндрисНелсонс, който е музикален шеф на Бостънския симфоничен оркестър и на Лайпцигския Гевандхаус оркестър. Артистичното съдействие сред 43-годишния диригент и Виенската филхармония стартира от 2010 година Оттогава той постоянно застава на диригентския пулт на абонаментни концерти и на гостувания на оркестъра по време на Залцбургския фестивал.

По време на антракта в Златната зала на Музикферайн, телевизионните фенове от целия свят имат опция да видят особено квалифициран музикален филм. Филмът на 1 януари 2020 година ще бъде отдаден на 250-годишнината от рождението на Бетовен. Изпълненията на балета на Виенската Щатсопера са снимани още през лятото, а хореографията е дело на испанеца Хосе Карлос Мартинес. Балетистите танцуват към един от домовете на композитора във Виена на фона на шест от дванайсетте Контраданса, които също не са изпълнявани до момента по време на Новогодишния концерт на Виенската филхармония.

Една част от билетите за Новогодишния концерт постоянно са авансово резервирани за членове на Виенското музикално съдружие и за публични лица. Цените на пуснатите в продажба билетите са сред 35 и 1090 евро за главния концерт, а за предварителните концерти на 30 и 31 декември те са сред 20 и 800 евро. Въпреки високите цени искащите да участват в залата са доста и билети се продават само след присъединяване в лотария, за която всеки може да се запише на уеб страницата на Виенската филхармония от 1 до 29 февруари 2020 година

Източник: Dir.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР