На 1 март 2019 г. е внесена жалба от Инициативен

...
На 1 март 2019 г. е внесена жалба от Инициативен
Коментари Харесай

Инициативен комитет за чист въздух ще съди ГРАО в Русе

На 1 март 2019 година е импортирана тъжба от Инициативен комитет за осъществяване на локален референдум за чист въздух в Административния съд против бездействието на териториалната работа ГРАО при инспекцията на подписите в Русе и дали стигат, с цел да има наложително локален плебисцит по тематиката с чистотата на въздуха. Това оповести Бойко Никифоров от въпросния комитет.
Причина за жалбата е разминаването в данните, посочени от ГРАО, за броя на гласоподавателите в община Русе. Според териториалната работа откритите правилни подписи са 14 279, а те са под нужните 10% за осъществяване на локален референдум, защото гласоподавателите с право на глас в общината са 152 083. Жалбоподателят, обаче разяснява, че от листата на ГРАО би трябвало да бъдат изключени лицата с сегашен адрес в чужбина, които не са имали право да гласоподават на локалните избори.
Инициативният комитет ще внесе искане до регионалния шеф на Русе Галин Григоров, който по закон може да насрочи провеждането на допитване. По мотив взетото решение на общински съветници да се сътвори смесена експертна група, която да одобри разпоредба за запазване на околната среда Никифоров показа, че без 7-те точки в предлагането за референдум, то същата няма да работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР