На 1 и 2 октомври, в зала Иван Вазов“ сили

...
На 1 и 2 октомври, в зала Иван Вазов“ сили
Коментари Харесай

Стара Загора посреща за осми път младите надежди на българската сабя

На 1 и 2 октомври, в зала „ Иван Вазов “ сили ще премерят подрастващите български сабльори.

В динамични и прочувствени дуели ще бъдат избрани носителите на „ Купа Стара Загора “ във възрастите до 11, до 13 и до 15 години при девойките и момчетата.

            Благодарение на Община Стара Загора семейството на първия шампионат годен за „ Купа България “ ще бъде в отличните условия на многофункционална зала „ Иван Вазов “. Очакват се над 150 деца от цялата страна да показват хъс и умения, с цел да завоюват купите в своята възрастова група. Освен обичайните купи, медали и грамоти – всички състезатели достигнали до финалната осмица ще получат самостоятелни награди, които са общително предоставени от формалния спонсор на надпреварата –  компания „ Ате Пласт “ ООД – водещ производител на гъвкави полимерни фолиа и опаковки за промишлеността.

            За равнището и значимостта на шампионата може да се съди и по вниманието, което оказва Българската федерация по фехтовка. Главен арбитър ще бъде треньорът на националния тим мъже и дами на България Ивайло Воденов. Съдии на пътеки ще бъдат национални състезатели – победителката от Сателитния интернационален шампионат, извършен преди седмица в София – Олга Храмова, спечелилият в същия шампионат при мъжете и притежател на Европейската купа за кадети Тодор Стойчев, както и съотборниците му от мъжкия отбор.

Фехтовален клуб „ Железник “ ще бъде показан от четирима свои състезатели – Дарин Андреев при момчетата до 11 и до 13 години, Павел Петров – момчетата до 13 години, Виктор Александров – момчета до 13 и до 15 години и Николета Добрева – при 15-годишните девойки.

От клуба приканват жителите и гостите на Стара Загора да се причислят като аудитория в залата и да се насладят на този хубав и не толкоз обичаен за града спорт.

Входът за събитието е свободен, като на място при проявен интерес всеки може да получи спомагателна информация от ръководителя на УС Веселин Добрев за самия спорт, уменията, които развива у подрастващите и други любопитни и потребни детайлности. 

ПРОГРАМА:

Събота – 1 октомври

11:00 ч. – девойки и момчета до 11 г. 

13:00 ч. – момчета до 15 година.

15:30 ч. – девойки до 15 година

Неделя – 2 октомври

09:00 ч – момчета до 13 г. 

10:30 ч. – девойки до 13 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР