На 1 декември, петък, от 19 часа, в Голямата зала

...
На 1 декември, петък, от 19 часа, в Голямата зала
Коментари Харесай

Операта “Травиата” ще увенчае началото на декемврийския афиш за Русенската опера

На 1 декември, петък, от 19 часа, в Голямата зала на Доходното здание, можете да се насладите на безспорния шедьовър на италианския композитор, който значи доста за русенци, тъй като точно с режисура на „ Травиата “ през 1949 година стартира забележителният креативен път на Русенската опера.

Предстои ни театър, декориран от гениите на солисти, хористи, балетни актьори и инструменталисти, които безапелационно показват артистичното благосъстояние на русенския оперен спектакъл.

В ролята на Виолета Валери ще видите и чуете сопраното Даниела Караиванова, а като Алфред Жермон на сцената ще й партнира тенорът Борис Луков. Баритонът Венцеслав Анастасов ще се превъплъти в облика на Жорж Жермон, а Флора Бервоа ще бъде мецосопраното Петя Цонева.

И още:

Анина - Нели Петкова

Гастон – Иван Пенчев

Барон Дюфол - Теодор Петков

Маркиз Д`Обини - Стоян Стоянджов

Доктор Гренвил - Момчил Миланов

Диригент е маестра Вилиана Вълчева,хормайстор - Стелияна Димитрова - Хернани, арежисьор и сценограф - Марко Катена.

“Утре вечер за първи път на Русенска сцена ще ръководя шедьовъра на Верди, операта с която стартира забележителния креативния път на Държавна опера - Русе преди 74 години – безсмъртната “Травиата ”!

Благодаря за оказаната чест и опция на моя обичан музикален дом, където получавам топлота и поддръжка, и на сътрудниците, които усещам като мое музикално семейство!

Това е Оперният спектакъл, който даде нов живот на креативната ми кариера!

Благодаря на Русе и неговите жители за безрезервната обич към оперното изкуство!

Това, че попаднах и бях позволена в Операта на най-европейския дунавски град, беше едно от скъпите неща, които се случиха в живота ми!

Нека нашият прочут Оперен спектакъл да пребъде в годините напред!

Дано имаме шанса и с Божията воля да творим напълно скоро в нашата постройка! “ - разчувствана показа маестра Вилиана Вълчева преди да дирижира на следващия ден за първи път на Русенска сцена операта Травиата на Джузепе Верди!

Билети на каса Опера и на

www.ruseopera.com

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР