На 04.04.22 г. в Общинска администрация – Смолян се проведе

...
На 04.04.22 г. в Общинска администрация – Смолян се проведе
Коментари Харесай

Стартира проектът за монтиране на инсталация за производство на електроенергия от ВИ на две сгради в Асеновград

На 04.04.22 година в Общинска администрация – Смолян се организира откриваща конференция по план “Партньорство за акомодация към климатичните промени“.

Той се финансира от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014 година – 2021 година, по Програма „ Опазване на околната среда и климатичните промени “. Договорът за даване на безплатна финансова помощ е подписан на 23.11.21 година Проектът се извършва в необятно партньорство, включващо четири общини от България – Асеновград, Смолян, Свиленград и Крушари, както и „ Плеядес България “ ООД – компания, разрастваща активност в областта на устойчивото развиване и сътрудник от Норвегия – Университетът за просвета и технологии в Трондхайм. Програмен оператор на програмата е Министерство на околната среда и водите (МОСВ). Проектът планува целенасочени действия за повишение потенциала на локалните управляващи за създаване и използване на стратегии за акомодация към климатичните промени, за въвеждане на съответни ограничения, водещи до непосредствено понижаване излъчванията на парникови газове като директна връзка към задачите на Европейския съюз (ЕС) за приспособени към климата градове и общности.

Конкретните ограничения за Асеновград включват:
Инсталация за произвеждане на електрическа енергия от Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС), ситуирана на покрива на постройката на МБАЛ – Асеновград;Инсталация за произвеждане на електрическа енергия от Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС), ситуирана на покрива на постройката на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ – Асеновград.​
Обща стойност на плана е в размер на 940 266,60 лв., от които за община Асеновград са планувани 137 429,50 лв.. Продължителност на плана: 24 месеца.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР