Н. Пр. Ирене Планк. Снимка: Искра.бг Потенциалът на Бургас е много

...
Н. Пр. Ирене Планк. Снимка: Искра.бг
Потенциалът на Бургас е много
Коментари Харесай

Н. Пр. Ирене Планк: Бургас има голям потенциал в икономиката и научните среди

Н. Пр. Ирене Планк. Снимка: Искра.бг

„ Потенциалът на Бургас е доста огромен поради транспортните връзки и географското разположение. Вчера с кмета Димитър Николов вечеряхме дружно и той акцентира нуждата от съдействие в научните среди, защото стопанската система сама по себе си не е задоволителна. Мисля, че дружно ще успеем да решим един от главните проблеми на нашето време а точно неналичието на квалифицирана работна ръка. “

Това съобщи посланикът на Федерална Република Германия в България Н. Пр. госпожа Ирене Мария Планк , която взе присъединяване в икономическия конгрес „ Диверсификация и завръщане на производствата в Европейски Съюз “ , който се организира в Конгресния център на Бургас.

Форум. Снимка: Искра.бг

Н. Пр. Ирене Планк за следващ път подсети, че Германия на 100% поддържа България в нейния блян да се причисли към Шенген , както и в напъните на страната ни да извърши всички критерии за по-скорошно присъединение към Еврозоната

Кметът Димитър Николов от своя страна подсигурява, че всеки един немски вложител , който желае да развива промишленост и бизнес в Бургас , ще срещне мощна поддръжка от локалната власт и страната, като изрази вяра, че това да се случи по-скоро.

„ През последната година се следи наклонност за завръщане на производствата към Европа. Щом бизнесът е припознал тази потребност, нашата задача е да го подкрепим и да помогнем в тези процеси. Защото това значи повече работни места, откриване на производства с висока добавена стойност, обезпечена работа на възпитаници от професионалните ни гимназии и студенти от университетите ни “.

По думите му град Бургас е основен в този противоположен проце с на завръщане на вложенията, защото е най-източното пристанище на Европейския съюз. Той напомни и положителната транспортна връзка, която включва още летище, жп връзка и единствената приключена в България автомагистрала, която го свързва със столицата София. 

Според Димитър Николов в създалата се обстановка е все по-важно партньорството сред страната , локалните управляващи и задграничните търговски камари и представителства, България да бъде позиционирана на картата на желаните дестинации за тези процеси. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР