Н ационалният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ издаде предупреждение

...
Н ационалният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ издаде предупреждение
Коментари Харесай

Времето се променя: Къде ще има гръмотевични бури

Н ационалният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ издаде предизвестие от първа степен - жълт код, за заплаха от интензивни превалявания с гръмотевици и градушки, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кодът е в действие за 12 области в България.

Това са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Област София, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян.

Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в.

В тези 12 области ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии. Ще има условия и за градушки.

Ето и останалата прогноза:

Преобладаващите оптимални температури през днешния ден ще са сред 28 и 33 градуса, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Преди обяд ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността над западните региони на България, само че единствено на изолирани места ще превали и прегърми. Около и след обяд с проникването на по-хладен въздух на повече места в северозападната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни, в обособени региони - обилни превалявания, гръмотевична активност и краткотрайно увеличаване напразно. Има условия за градушки.

На югоизток ще остане най-вече слънчево, само че през нощта против четвъртък

и там тук-там ще превали и прегърми. Вятърът в Северозападна България ще се ориентира от северозапад и ще е до сдържан, в останалата част от страната вятърът ще е с източна съставния елемент, най-вече слаб.
Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и още ще се намалява.

Черно море

Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан, преди обяд североизточен, след обяд - югоизточен вятър. Максималните температури ще са 26-28 градуса. Температурата на морската вода е към 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Планините

Над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на повече места - към и след обяд. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии, в обособени региони - обилни по количество. Над планините в Източна България ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан, най-вече запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 23 градуса, на 2000 метра - към 16 градуса.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара На мястото на автомобилна злополука идва някакъв, вижда ранените хора и пита: – Застрахователите пристигнаха ли? – Не. – Тогава се свийте малко, ще легна… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниОсвен с актьорския си гений Блейк Лайвли е известна и с неповторимия си фешън стилТъмният режим на системата ще залага на спокойствиетоПутин назова имунизацията главно оръжие в битката с COVID-19Te са освободени, само че против тях е формирано делоДжонсън: Има " големи лостове ", които Г-7 може да употребява във връзка с талибанитеСлучващото се в Афганистан би трябвало да послужи като изрично предизвестие " Ролинг Стоунс " го чакаха да се върне за честванията на 60-годишнината на групатаТалибаните не разрешават на Съединени американски щати да удължат крайния период за евакуацияРуските водачи се страхували да летят с истинския Ту-22„ Основният индикатор дали талибаните държан на обещанията си ще е гаранцията за достъп на девойките до качествено приблизително обучение “Холивудската хубавица счупи връх в обществената мрежа единствено 3 часа, откакто се присъедини„ Кариера “ може и да не е скучна думаГигантски гризачи " нахлуха " в богато предградие на Буенос АйресИзберете своя любимец на уеб страницата https://greatmonday.bg
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР