Н ашата кожа е дом на 1,5 трилиона микроби, като

...
Н ашата кожа е дом на 1,5 трилиона микроби, като
Коментари Харесай

6 части от тялото ти, които може би не миеш правилно

Н ашата кожа е дом на 1,5 трилиона микроби, като някои от тях са нездравословни, а други значими за здравето ни. Затова е належащо да измиваме някои от частите на тялото си ежедневно със сапун, а други да пропущаме. Ето и кои са 6-те места от тялото ни, за които е значимо да знаем по какъв начин да почистваме.

Ходила

Те са една от частите на тялото, които е значимо да измиваме усърдно. Много от нас подценяват ходилата мислейки си, че те ще се почистят единствено от сапуна и водата, които се плъзгат по тялото ни. В тази област гъбичките, причиняващи „ ходило на атлета”, са постоянно срещани, изключително в случай че носите сандали или джапанки или не носите чорапи. Ето за какво кожните лекари предлагат да мием краката си със сапун и да ги търкаме с пемза всеки ден.

Пространството сред пръстите на краката ви също би трябвало да бъде добре почистено, без значение какви обувки или чорапи носите. За да избегнете разпространяването на бактерии и микроби, би трябвало да измиете пръстите на краката си със сапун и вода и по-късно да ги изсушите деликатно с забрадка.

Отзад на врата

Тази част от тялото ви постоянно може да бъде топла и влажна, изключително в случай че имате дълга коса или спортувате постоянно. Тези фактори дават удобни предпоставки за развиването на телесни акари и бактерии. Можете да спрете тяхното разпространяване, като всекидневно измивате тила си със сапун и ексфолираща гъба или мокра забрадка.
Очи

Измиването на очите със сапун не е добра концепция, тъй като може да навреди на роговицата и склерата на очите. Безопасен метод за разчистване на клепачите и миглите е потреблението на бебешки шампоан без мирис. Смесете към половин чаена лъжичка шампоан в чаша топла вода и потопете мека забрадка в сместа. Внимателно разтрийте клепачите си с кърпата и ги изплакнете с вода по-късно.

Слабини

Според кожните лекари слабините би трябвало да се измиват усърдно всеки ден. Тази част от тялото ви има гънки, които могат да съдържат нездравословни бактерии, които да доведат до врастнали косми, инфекции и неприятна миризма. Слабините са една от най-чувствителните зони на тялото ви, а най-ефективният метод за почистването му е посредством потребление на гальовен сапун и забрадка.

Под ноктите

Различни бактерии могат да се развият под ноктите ви, а честото миене на ръцете не постоянно съумява да ги отстрани. Според лекарите, накисването на памучен тампон с топла сапунена вода и почистването с него ще отстрани всички бактерии и мръсотии, които са невидими с просто око.

Ръце и крайници

Освен в случай че не са мръсни, ръцете и краката не би трябвало да се измиват щедро всеки ден. Кожата на тези елементи от тялото нормално не създава доста масла, а почистването им със сапун всеки ден ще остави кожата ви суха и безжизнена.

Бонус съвет: Мий косата си преди тялото

Използването на еликсир за коса може да докара до раздразнение на кожата и поява на акне по тялото ви. За да избегнете това и да премахнете остатъците от еликсир и шампоан от кожата си е значимо да следвате следните стъпки: „ Шампоан, изплакнете го, нанесете еликсир, измийте тялото си и по-късно изплакнете по едно и също време косата и тялото”.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Имаш ли фантазии? - Да, да отслабна! - Е, за какво не отслабнеш тогава? - Какво е живот без фантазии? Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПри рухването на кабинка от въжен превоз са починали 14 душиНовината заяви Наско СираковДнешният празник се отбелязва с тържества в цялата страна " Учителите са станали супергерои по време на пандемията ", сподели столичният кметИнцидентът бе охарактеризиран от опозицията и западни представители като интервенция за отвличанеУслугата ще предлага по-детайлни карти и повече информацияГал Гадот: Израел е „ във война “НАТО дефинира насилственото кацане в Минск като сериозен и рисков инцидентТова беше цялостен парадокс, това е антимедицинскоСпоред него няма вид, при който службите да извършат подслушване и то да не е по описания редДнес е направена значима стъпка напредДве деца са били откарани с хеликоптер до болница в град Торино„ Черната гъба ” води до смъртност от 50%Виденов е " архитектът на обединението " Над 12,5 кг. контрабандни златни украшения са открити и арестувани при две инспекции на рейс и лек автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР