Мюзикълът Чикаго ще бъде представен днес на открита сцена -

...
Мюзикълът Чикаго ще бъде представен днес на открита сцена -
Коментари Харесай

Мюзикълът "Чикаго" ще търси оценката на публиката тази вечер

Мюзикълът " Чикаго " ще бъде показан през днешния ден на открита сцена - платформа 6 зад НДК от 20.30 часа. Лицензът за българската версия на продукцията е на Държавна опера Варна, която влага голям артистичен и професионален запас, с цел да отговори на условията на основателите на оригинала. Режисьор на продукцията е Борис Панкин.

След кастинг за основните функции са определени Мариан Бачев, който извършва ролята на Били Флин, Десислава Николова ще я видите в ролята на Вилма Кели, Лилия Илиева се превъплъщава в ролята на Рокси Харт. В спектакъла взе участие и Борислав Веженов, който извършва ролята на Еймъс Харт.

" Най-хубавото е това, че е доста охолно, доста красиво, пеем на британски, приказваме на български. Песните се превеждат, вървят на надписи, с цел да не се загуби никой в сюжета ", сподели в предаването " Преди всички " артистът Мариан Бачев.

Спектакълът е с дълготрайност 2 часа.

" Ще бъде една смислена вечер довечера за софиянци и посетители на София ", акцентира Бачев.

Сюжетът на " Чикаго " споделя за кабаретна актриса, която убива любовника си, само че благодарение на високоплатен юрист съумява да убеди съда в своята непорочност и да стане звезда в очите на пресата и обществото.

Оригиналът на мюзикъла (1975) е на Боб Фос, един от най-големите американски хореографи и режисьори. Римейкът на „ Чикаго " в памет на Боб Фос е отличен с 6 награди „ Тони ", 2 наградата " Лорънс Оливие " и " Грами " за най-хубав шоу албум.

" Чикаго " държи върха за най-дълго игран римейк на Бродуей. Преведен на 10 езика, мюзикълът е гледан от над 17 милиона фенове в целия свят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР