Мюзикълът Бодигард“ е част от една политика, която Държавна опера

...
Мюзикълът Бодигард“ е част от една политика, която Държавна опера
Коментари Харесай

Борис Панкин за Бодигард: Спектакълът е екшън-трилър, нещо, което се вижда рядко

Мюзикълът " Бодигард “ е част от една политика, която Държавна опера " Варна “ организира към този момент 10 години. Там може да видите топ мюзикъли от " Бродуей “ или " Уест Енд “. Това сподели театралният режисьор Борис Панкин в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Това е седмият театър, който режисьорът слага, след " Да пееш под дъжда “, " Чикаго “, " Чаплин “, " Коса “, " Човекът от Ла Манча “. Мюзикълът ще бъде показан на 11 ноември от 19.00 часа в Зала 1 на НДК.  

По думите на Борис Панкин, спектакълът е изработен за хора, които не са гледали кино лентата " Бодигард “. " Това е едно произведение, което е построено извънредно надарено, изкусно, с изключителна просторност на опциите, които театърът дава. Тук има филм, тъй като генезисът на мюзикъла е кино. Този театър е екшън-трилър. Това е нещо, което у нас рядко се вижда “, разясни той. 

Борис Панкин описа, че изискване на лицензодателя е било основната роля да се извършва от актриса от етнически генезис, с цел да се резервира първообраза на Рейчъл Марон. Така изборът пада върху актрисата Манал Ел Фейтур, която съчетава арабска, африканска и британска кръв. " Тя играе на български. Готви се шест месеца и всичките й разговори са на български, а всички песни, както е международната процедура, са на британски “, добави режисьорът.  

В ролята на телохранителя е Орлин Горанов, а на сестрата на певицата Ники Марон – Нора Караиванова. Анастасия Неделчева е хореограф на спектакъла. Костюмите в спектакъла са повече от 300 и са дело на Първолета-Летисия Чавдарова. Денис Иванов е сценограф, а художник осветяване е Лальо Христов. Диригент е Страцимир Павлов. 

Борис Панкин е артистичен шеф и управлява Департамента по театрални изкуства на Американския лицей в София. " Това, което ние вършим, не е да сътворяваме актьори, а доживотни фенове на изкуствата. 15 години се пробвам да втълпя на нашата просветителна система какъв брой е значимо и какъв брой е хубаво това. Ние имаме доста готови хора, които могат да предадат този опит на тези младежи, да ги заразят с хубост и независимост “, счита той.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР