Мюсюлмански лидери, участващи днес в среща на върха на Организацията

...
Мюсюлмански лидери, участващи днес в среща на върха на Организацията
Коментари Харесай

ОИС призовават света да признае Източен Йерусалим за столица на Палестина

Мюсюлмански водачи, участващи през днешния ден в среща на върха на Организацията за ислямско съдействие (ОИС) в Истанбул, приканиха света да признае Източен Йерусалим за столица на Палестина. Това обявиха те в декларация, оповестена след изключителна среща на върха на Организацията, провокирана от решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израелу оповестява Българска национална телевизия.

" Ние прогласяваме Източен Йерусалим за столица на Палестина и призоваваме другите страни да признаят Палестина и окупирания Източен Ерусалим за нейна столица ", обявиха мюсюлманските водачи в декларацията

Връщайки се обратно в историята, турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна Израел за разнообразни противозаконни дейности по време на окупирането на палестинските територии.

" Израел е окупаторска и терористична страна ", сподели Ердоган. Палестинският президент Махмуд Абас още веднъж уточни, че Съединените щати са се лишили от правото да играят роля в мирния развой.

Срещата се организира в Истанбул с присъединяване на над 50 страни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР