Мюсюлманската идентичност на Шинейд О’Конър липсва в некролозите, казват някои фенове

...
Тъй като музиканти, политици и фенове си спомнят Шинейд О’Конър,
Коментари Харесай

Тъй като музиканти, политици и фенове си спомнят Шинейд О’Конър, някои мюсюлмани са разочаровани, че религиозната идентичност на ирландската певица и цял живот активист не се подчертава в почестите.

Полицията на Обединеното кралство в сряда каза, че 56-годишната жена е намерена бездействаща в резиденцията си в Лондон в сряда и че смъртта й там не се третира като подозрителна.

След новината за смъртта й, мюсюлмански фенове на суперзвездата от 90-те казаха, че приемането на исляма, крайъгълен камък на нейната идентичност, е било вдъхновяващо, но някои медийни съобщения не отбелязват религиозните й вярвания в некролозите.

О’Конър, чийто оглавяващ класациите хит „Nothing Compares 2 U“ й помогна да достигне световна слава, прие исляма през 2018 г.

„Това е да обявя, че съм горд, че станах мюсюлманин. Това е естественият завършек на пътуването на всеки интелигентен теолог. Цялото изучаване на писанията води до исляма. Което прави всички останали писания излишни“, написа в Туитър певицата на 19 октомври 2018 г.

По това време О’Конър туитна селфи с мюсюлманска забрадка, хиджаб, и качи видеоклип, на който рецитира ислямския призив за молитва, азан.

Тя приема мюсюлманското име Шухада’ Давит – по-късно го променя на Шухада Садакат – но продължава да използва професионално името Шинейд О’Конър.

Един потребител на социални медии каза, че изображенията на певицата без хиджаб сочат крещящата липса на мюсюлмански репортери в редакциите.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР