Мюсюлманите в Нидерландия са обезпокоени заради очертаващата се победа на

...
Мюсюлманите в Нидерландия са обезпокоени заради очертаващата се победа на
Коментари Харесай

Нидерландските мюсюлмани са обезпокоени победата на Герт Вилдерс в парламентарния вот

Мюсюлманите в Нидерландия са обезпокоени поради очертаващата се победа на изборите на Партията на свободата, водена от крайнодесния антиислямски популист Герт Вилдерс, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Като практикуващ мохамеданин, съм угрижен ", сподели по локална телевизия Мухсин Коктас, ръководител на Мюсюлманската група по ползи. " Наистина не чаках този резултат. Мюсюлманите са изправени пред сложни времена ", добави той.

" Партията на свободата, отпред с Вилдерс, съобщи, че ще затвори джамии и ще забрани Корана ", посочи Коктас. " Ако крайнодесният популист успее да образува съдружно държавно управление и да вкара антиислямската си стратегия, това значи, че мюсюлманите в Нидерландия към този момент няма да могат да изповядват свободно религията си ", сподели той.

" Вярваме в демокрацията и във върховенството на закона ", съобщи Коктас и добави, че почита решението на нидерландските гласоподаватели. " Като религиозен и практикуващ мохамеданин обаче, съм угрижен ", добави той.

Партията на свободата завоюва най-вече гласове на парламентарния избор в Нидерландия, който бе създаден през вчерашния ден.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР