Мястото на България, Румъния и Хърватия е в Шенген и

...
Мястото на България, Румъния и Хърватия е в Шенген и
Коментари Харесай

Кандидатът за шеф на ЕК иска веднага България в Шенген

Мястото на България, Румъния и Хърватия е в Шенген и това решение не би трябвало да се отсрочва. Това съобщи след речта на Жан-Клод Юнкер ръководителят на фракцията на Европейската национална партия в Европарламента Манфред Вебер, който се чака да наследи Юнкер след края на мандата му, а и преди дни разгласи публично кандидатурата си за идващ ръководител на Еврокомисията.

Стига думи, трябват и каузи, сподели Манфред Вебер и прикани за бързо решение по присъединението на страната ни към Шенгенското пространство. Той изиска националните държавни управления на страните членки да спрат да сочат с пръст и да основават отрицателни настроения, съобщи БНР.

Вебер разяснява речта на Юнкер, като акцентира, че през днешния ден Европа е доста по-силна спрямо миналите години.

Удо Булман от името на социалистите и демократите обърна внимание, че сега най-сериозните провокации пред Съюза са миграцията и задълбочавщите се разлики сред обособените страни. Булман се разгласи за повече законодателни начинания и основаване на общоприет проект за битка с безработицата в южните страни на Стария континент.

Много забавна тирада, само че чаках повече за до момента свършената ви работа, разяснява Ришард Легутко от името на групата на Европейските консерватори и реформисти. Като позитивни моменти от мандата той означи проекта " Юнкер ", а като негативни неналичието на дейности за битка против демографската и миграционна рецесия в Европа.

Както постоянно живописен бе шефът на либералите Ги Верхофстад, който упрекна Юнкер, че е не запомнил какво се е случвало в Европа сред двете международни войни.

Най-страшни са нашите врагове от вътрешната страна - националистите и расистите, сподели Ска Келер от името на Зелените и изиска повече дейности по проблемите с смяната на климата.

От Северната левица разясниха, че Европа е изпаднала в заспалост и че главните проблеми са задълбочаването на неравенството и неналичието на сигурност за бъдещето, а Найджъл Фараж, който няма потребност от показване дефинира речта на Юнкер като рекламна за Европа, само че лишена от главните провокации пред Стария континент.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР