Място за сравнение между новия и стария ансамбъл по художествена

...
Място за сравнение между новия и стария ансамбъл по художествена
Коментари Харесай

Илиана Раева: Единственото еднакво между новия и стария ансамбъл е добрата подготовка


Място за съпоставяне сред новия и остарелия отбор по художествена гимнастика, който завоюва олимпийска купа в Токио, няма. В това е уверена президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

" Ние се готвим безпределно интензивно, упражняваме доста. Когато имаш към този момент една олимпийска купа и знаеш, че си правоприемник на най-успешния тим в историята на България, това е сериозен старт за кариерата ти, само че и тежи, тъй като всички погледи са вперени в теб и чакат същите резултати. Ние работим с два състава - главен и авариен. Весела Димитрова непрестанно заменя, тъй като към момента сме при започване на олимпийския цикъл и би трябвало естествено да създадем най-хубавият тим ", обясни тя в предаването " Тази заран " и добави:

Снимка: Анна Недкова, БФХГ


" Това са тотално разнообразни девойки, ярки индивидуалистки, състезателки, които не са играли доста в ансамбловите съчетания преди този момент. Много друга визия имат, доста разнообразни качества. Не би трябвало изобщо да се прави паралел и да се търси тъждественост в този тим и олимпийските шампионки. Единствено еднообразно, което може да се търси, е положителната им подготовка и положителното им показване, на което се надяваме "

Една от аргументите е замененият устав през новия сезон, в който със сериозна тежест е съставният елемент артистичност.

Снимка: Анна Недкова, БФХГ


" Конкуренцията внезапно се промени след международните събития, тъй като едни от най-силните представителки на художествената гимнастика няма да вземат присъединяване в такива надпревари. Нашият спорт е характерен, самостоятелен. И откогато го има, състезателката води война най-много със себе си на килима, с цел да изиграе по допустимо най-хубавия метод съчетанията си. Не е значимо против кого се състезаваш, а какво е твоето равнище, какъв брой си израснал. В момента художествената гимнастика има нов устав, който удовлетворява българската школа. Това, което ние демонстрираме, радикално се отличава от показаното от всички състезателки. Той има нов-стар съставен елемент - артистичност, който доста тежко се санкционира, само че изисква изключителна подготовка. Правейки компликациите с тяло и апарат, би трябвало да бъдеш една актриса на терена, да превъплътиш придвижванията и да изградиш облик на терена ".

За първи път съчетанията си пред родна аудитория българските гимнастички ще покажат на Световната купа в София. Тя ще се организира от 8 до 10 април в " Арена Армеец " и ще бъде предавана директно по RING, VOYO.BG и на уеб страницата btvnovinite.bg.

В нея няма да могат да вземат участие гимнастички от Русия и Беларус, само че пък ще има представителки на Украйна.
View this post on Instagram




" Ние получихме писмо от нашата Световна централа, че тези две страни са изключени от всички надпревари, проведени от нея. Световната купа е такова съревнование. Не ние решаваме дали могат да вземат участие или не. Ще има украинско наличие, което до момента имаше единствено в италианското състезание, на една блестяща състезателка Виктория Оноприенко, която взе участие и на олимпийските игри. С една от своите треньорки сега е в Италия. Всички украинки са под голям психически напън. Това, което вършат, е същинско мъжество. Оноприенко приказва след присъединяване в италианското състезание за всички, които са останали в Украйна и се борят за своята независимост. Много мощни думи! Това момиче е същински воин! Много е тежко, оставяйки родителите си, най-близките си, треньорката си, да имаш задача да представяш страната си ", описа Раева.

Тя прикани за мир и за прекъсване на войната в Украйна.

" Много е ужасно и в действителност се надявам тези изгубили разсъдъка си мъже да седнат и по най-разумния метод да прекратят това извънредно нещо, което на нас ни се коства безусловно невероятно във века и в актуалния живот, който живеем. Говорих персонално с Ирина Дерюгина - президент на федерацията и старши треньор на Украйна. Тя ми сподели " Благодаря ти доста, само че моето място е тук до нашите мъже ". Има доста украински гимнастички по нашето Черноморие. Тук дойде и хореограф, балетен възпитател, който стартира работа с националния тим ".

Раева предложения всички на Световната купа, която ще бъде ярко събитие в тъмните времена.

" Нека всички фенове на художествената гимнастика да участват на нещо ярко, прелестно, същинско. Да подкрепим нашите девойки в тези тъмни времена, в които живеем. От 8 до 10 април в " Арена Армеец " на Световната купа ще ви чакаме ", съобщи Раева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР