Мярката е спестила близо 1000 тона вредни въглеродни емисии на

...
Мярката е спестила близо 1000 тона вредни въглеродни емисии на
Коментари Харесай

Kaufland спести вредни емисии равни на 400 дизелови коли за година

Мярката е икономисала близо 1000 тона нездравословни въглеродни излъчвания на атмосферата за една година. Резултатът е вследствие от използването на 100% рециклируеми каси за многократна приложимост вместо еднократни опаковки от картон и пластмаса. Устойчивият амбалаж усъвършенства и логистиката, тъй като е сгъваем и заема 86% по-малко размер при назад превозване. Само от това компанията спести 400 тона нездравословни излъчвания. Касите за многократна приложимост генерират 95% по-малко боклуци спрямо опаковките за еднократна приложимост.
Kaufland България развива природосъобразна доставка на свежи артикули в каси за многократна приложимост вместо в еднократни картонени и пластмасови опаковки. За 2019 година компанията е транспортирала над 28 милиона килогама плодове и зеленчуци в 100% рециклируеми сгъваеми каси за многократна приложимост. По този метод за същия интервал комерсиалната верига е икономисала на атмосферата близо 1000 тона въглеродни излъчвания за една година, което се равнява на 400 дизелови автомобила по-малко по пътищата.

Калкулацията е направена с създадения от немската фондация „ Щифтунг Инициативе Мервег “ калкулатор, който пресмята въглеродния отпечатък съгласно употребяваното средство за доставка. Калкулаторът е основан на база без значение изследване на немския институт Фрауенхофер.

В тази връзка Kaufland България получи специфичен документ за понижен въглероден отпечатък, връчен от Euro Pool System (EPS) – компанията, предоставяща и обслужваща устойчивите сгъваеми каси и водач в опаковките за многократна приложимост за доставка на свежи артикули в Европа. Компанията е сертифицирана по стандарта BRC за предпазване и дистрибуция на обекти в Холандия, Белгия, Испания, Чехия, Полша и Германия. Работи според най-високите интернационално одобрени стандарти за качество (ISO 9001) и подсигурява, че всички каси са в сходство с интернационалното законодателство за сигурност на храните, миграция и следене.

Към момента 50% от плодовете и зеленчуците в Kaufland България, главно българска продукция, се транспортират и съхраняват в устойчивите каси, обслужвани от Euro Pool System.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР