Мярката 60:40 е прекрасна и ние, също както управлението на

...
Мярката 60:40 е прекрасна и ние, също както управлението на
Коментари Харесай

Задължения на бизнеса спъват схемата 60:40

Мярката 60:40 е прелестна и ние, също както ръководството на страната, сме на мнение, че тази мярка би била прелестна, само че сега от нея огромна част от дребния и междинния бизнес не могат да се възползват поради едно от изискванията – да има липса на всевъзможни отговорности към бюджета. Това съобщи пред бТВ ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Той изясни, че дребният и междинният бизнеси съвсем постоянно имат отговорности. По думите му декларирането и заплащането им на по-късен стадий не е закононарушение.

Той е безапелационен, че в случай че изискването бъде отстранено, мярката 60:40 би имала по-голям отзив. По негови данни под 10% от хотелиерите и ресторантьорите са се възползвали от нея и то за част от личния състав.

Алибегов акцентира, че откогато заведенията и хотелите са затворили на 13 март, плануваните заплащания, които хората са били разчертали, са пропаднали.

„ Написахме поредност от писма към другите министерства и чакаме отговор. Ситуацията е изцяло нова, само че ние желаеме разговор и да начертаем пътека по какъв начин ще продължим “, посочи той.

Според него неяснотата сега основава напрежение в бизнеса, което пък се трансферира върху служащите.

„ Притеснява ни да не се случи обстановката с пазарите, тъй като в един миг всичко ще проработи и желаеме да сме сигурни, че няма да кажат след 7 дни „ затваряме още веднъж поради скупчване на хора “, добави Алибегов.

Според него след рецесията браншът ще се възвръща най-малко шест месеца.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР