Мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 2000 лв.

...
Мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 2000 лв.
Коментари Харесай

2000 лв. гаранция за шофьор, убил човек при катастрофа и избягал

Мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 2000 лева наложи през вчерашния ден Софийски градски съд на Ст.М., а прокуратурата стачкува това решение, оповестиха от пресцентъра на съда.

Той е обвинен за породено пътнотранспортно произшествие, приключило със гибел. Обвиняемият е избягал от мястото на случая.

Припомняме, че на 19 януари 2018 година бе намерено безжизнено тяло на мъж в посока Нови Искър, край столицата. Установено бе, че е умрял при злополука.

На идващия ден Столична дирекция на вътрешните работи задържа 24-годишния Ст.М. като причинител на действието.

Действията на столичните служители на реда са под управлението на Софийска градска прокуратура (СГП), която постанови задържане до 72 часа на причинителя и изиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " на Ст.М. Искането на прокуратурата не бе почетено от Софийски градски съд.

Според съда липсва действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение или да се укрие. Прокуратурата обаче стачкува решението като погрешно и незаконосъобразно, като смята, че осъщественото действие е с извънредно висока степен на социална заплаха. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР