Мярка за неотклонение домашен арест“ бе отсъдена за двамата полицаи

...
Мярка за неотклонение домашен арест“ бе отсъдена за двамата полицаи
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест полицаите от Ябланица, които обраха мигрант

Мярка за неотклонение „ домакински арест “ бе отсъдена за двамата служители на реда от Районното ръководство в Ябланица, упрекнати в от незаконен мигрант.

Обвинението твърди, че в края на август двамата младши контрольори са открили непознат жител , който прекосявал през страната нелегално. Вместо да изпълнят служебните си отговорности и да го задържат, те му помогнали да избегне наказателно гонене . Оствен това те му лишили сумата от 50 евро и мобилен телефон.

На 5 септември на служителите на реда са повдигнати обвинявания – за кражба, осъществена от длъжностно лице , което се е възползвало от служебното си състояние, както и за оказана помощ на разположение, направило закононарушение, да избегне наказателно гонене

На Г. Й.е повдигнато още едно обвиняване – за това, че в персоналния си автомобил държал муниции – патрони за служебното си оръжие, като не е взел нужните ограничения за сигурност .

При разглеждането на ограниченията за неотклонение на упрекнатите, прокуратурата изиска съдът да наложи най-тежката – „ задържане под стража “ .

По делото против Г. В. и откакто съобрази изложената фактическа конюнктура и показаните доказателства, съдът одобри, че от данните по досъдебното произвеждане може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастен към осъществените тежки закононарушения , за които е упрекнат.

Аналогично е определението и по делото за мярката за неотклонение на Г. Й. Той също ще е под „ домакински арест “, с електронна гривна . Въпреки че и за него държавното обвиняване искаше най-тежката  мярка за неотклонение, в правосъдното съвещание от прокуратурата показаха, че и по-леката мярка би изпълнила задачите на закона .

В нито един миг от правосъдните съвещания не е представяна информация за употребявано принуждение от страна на полицейските чиновници по отношение на потърпевшия чужденец.

Мерките за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред Окръжен съд-Ловеч. Ако бъдат подадени частни тъжби, делата ще се преглеждат на 14 и на 15 септември .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР