Мы верим в команду (пр. - Ние вярваме в отбора).

...
Мы верим в команду (пр. - Ние вярваме в отбора).
Коментари Харесай

Около футбола: Любов към отбора, трудна за разбиране

" Мы верим в команду " (пр. - " Ние имаме вяра в тима " ).

Това скандиране отекна във всяко кътче на " Лудогорец Арена " малко след 80-ата минута на мача от Лига Европа предишния четвъртък. При резултат 5:1 за първенеца на България. " Зелените " по трибуните вероятно сметнаха съветските почитатели за луди . Пет минути по-късно последователите на домакините започнаха умерено да напущат местата си. Бяха видели задоволително или пък желаеха да избегнат задръстването в Разград. Кой знае? Разликата в държанието на почитателите от бранша за посетители направи съществено усещане. Да, Лудогорец не е тим с обичаи, който може да се похвали с милиони ентусиасти. ЦСКА (София) и Левски разполагат с голяма маса, само че какво ли би било нейното държание при 5 инкасирани гола от Лудогорец в границите на 20 минути...
 Снимка 444238
Източник:

Манталитет.

Руснаците не стопираха да скандират мощно до последната секунда. У нас постоянно се тупаме в гърдите за " цялостна поддръжка " в продължение на 90 минути, само че дано си признаем - " ултра " секторите реагират на протичащото се на терена . При инкасирани небрежно 2-3 гола в дерби се стартират крясъци " Оставка! " , а даже е мъчно да си представим обстановката на трибуната при 5. Когато обичаният тим запише добра поредност, последователите му се завръщат на стадиона, а при неприятна се набиват на очи празните седалки. Все по-обезверен наподобява българският почитател. И това е разбираемо - националният ни тим бележи антирекорд след антирекорд, а клубните даже ги няма на картата. С изключение на Лудогорец, чиито почитатели напущат при 5:1 в 85-ата минута, ще се повторя. И подвигат безусловно прекопирана хореография от гръцкия Олимпиакос.

Какво можем да кажем за дрескода?

Всички почитатели на ЦСКА (Москва) бяха облекли черни тениски, традиция при гостуванията. Тарторът направи забележка пред множеството на мъж в бяло, а последният побърза да се загърне с якето на приятелката си . У нас обстановката е по-различна. В " ултра " секторите на ЦСКА и Левски можем да се натъкнем на тениски на Рома, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Челси, Шалке, и тн. Дори на Бразилия или Аржентина, които пък въобще не пасват на цветовата гама. Прост образец: На гостуването на българските " армейци " в Запорожие (Украйна) имаше мъж с екип на Спарта (Прага). В бранш " В " на " Герена " можем да видим тениска на Уест Хем.

" Първото ми посещение с тима в Шампионска лига беше на Рома - 1:5, а в този момент дебютът ми в Лига Европа... завърши при същия резултат ", заключи почитател на гостите от Москва след конфликта с Лудогорец.

Да, последователите на съветския ЦСКА бяха извънредно разочаровани от провалянето. Но като че ли единствено у нас витае класическото схващане за " нЕма им стъпИМ на тия " , което по традиция се чува след нежелателен резултат. Миг след шокиращата загуба руснаците към този момент се разбираха за семейството на Краснодар (3:2) в Москва 72 часа по-късно. Понякога е мъчно да разберем тази огромна обич към тима.
 Снимка 444239
Източник:

У нас за клубовете си благо и драго дават малко на брой.

Повечето почитатели се тупат в гърдите, а когато стане време " за деяние " оправданията са доста. През ден се ругатни личната школа, треньор, управление. Странно нещо е българският футбол и ние го знаем. На всички равнища. Нормално - и на стадиона е по този начин. Неслучайно в гостуващия бранш на ЦСКА (Москва) имаше другарски фракции от 5-6 разнообразни страни. Така го вършат те " към футбола " .

А към нашия футбол...
 Лудогорец разруши ЦСКА (Москва) с 5:1
Мач за историята! Феноменален Лудогорец унищожи ЦСКА (Москва) с 5:1 в Разград! " Орлите " летят високо в Лига Европа!

Клаудиу Кешеру се отличи с хеттрик
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР