МВР започна проверка след инцидента на стадиона в Благоевград по

...
МВР започна проверка след инцидента на стадиона в Благоевград по
Коментари Харесай

Проверяват полицаите, задържали футболен фен на трибуните в Благоевград

МВР стартира инспекция след случая на стадиона в Благоевград по време на мача Пирин - Левски.

19-годишният Владимир Будников пострада съществено след полицейско извеждане от трибуните и сега е настанен за лекуване в болница в града.

Фенове на Пирин-Благоевград стачкуват с искане неотложно да се откри има ли полицейско принуждение и дали чиновниците на реда са надвишили правата си.

Днес част от почитателите на Пирин-Благоевград даваха показания в полицията в града, само че по думите им чиновниците, влачили Владимир, не са от града, а са командировани от София и други градове. Феновете качиха клипове, на които се вижда извеждането на Владимир.

От МВР-Благоевград обясниха, че извеждането на Владимир е подхванато поради свидетелски показания за хвърлена в краката на майка с две деца пиратка и възпламенила се седалка.

„ При доказване на превишаване на служебните пълномощия от страна на органите на реда ще им бъде потърсена съответната отговорност, “ безапелационни са от полицията.

19-годишният Владимир изясни пред БТВ, че пиратки в себе си не е имал. “Нали там има камери на стадиона, има клипчета. Аз нямах нито една пиратка. Нито една бомбичка, тъй като и аз следях за това”, споделя Владимир Будников.

Ръководството на Пирин-Благоевград увери, че организацията преди мача е била добра.

Според проекта това е трябвало да бъде буферната зона, а почитателите на Левски е трябвало да останат в жълтите ограждения.

„ Явно полицията реши, че има огромно скупчване и по-добре да ги допусне до този бранш. И по този метод те бяха позволени “, сподели Таско Тасков - изпълнителен шеф на Пирин-Благоевград.

Ръководство на Пирин не има вяра измежду най-запалените почитатели да е имало майка с две деца. Не открихме и възпламенената седалка.

Владимир е с украинско поданство, само че учи и живее в Благоевград. Той беше един от доброволците, които отпътуваха за Украйна, с цел да оказват помощ за евакуация на хора, бягащи от войната към България.

В полувремето на мача той получи и премия от кмета на Благоевград Илко Стоянов.

„ Когато го видях този човек с цялата си жизнеспособност и след това неподвижен, се шокирах. Имаше превишаване на пълномощията “, сподели Илко Стоянов - кмет на Благоевград.

А Вова, както е прочут в града, обмисля да си търси правата.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР