МВР въведе нов софтуер, който автоматично заличава регистрацията на лек

...
МВР въведе нов софтуер, който автоматично заличава регистрацията на лек
Коментари Харесай

Нов софтуер на МВР заличава автоматично регистрация на непрехвърлен автомобил

МВР вкара нов програмен продукт, който автоматизирано заличава регистрацията на лек автомобил, който не е бил трансфериран до 2 месеца след продажбата на името на новия си притежател. Глобата, която ще се постанова на закупилия колата е 200 лв..

Още в края на предходната година влезе в действие изменение на закона за придвижване по пътищата, което планува служебното преустановяване на регистрацията, в случай че новият притежател на колата не я трансферира на свое име. Заради сходни пропуски в закона наши сънародници, продали колите, си бяха упрекнати в Гърция в подкрепяне на трафик на мигранти, откакто купувачите не трансферираха собствеността по документи и използваха лекия автомобил за закононарушение в южната ни съседка, осведоми БНР.

От 12 юни тази година в "Пътна полиция " проработи и новата електронна система, която следи регистрацията на колите. Освен това от март месец е построена и връзка сред Министерство на вътрешните работи и нотариалната камара, която да следи за смяна на собствеността на транспортните средства у нас. От Министерство на вътрешните работи припомнят още, че ръководството на автомобил, който не е регистриран, е закононарушение по силата на закона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР