МВР следи престъпния контингент по морето след първите кражби на

...
МВР следи престъпния контингент по морето след първите кражби на
Коментари Харесай

След първите кражби на луксозни коли на украинци: МВР следи престъпния контингент по морето

МВР следи незаконния контингент по морето след първите обири на първокласни коли на украинци.

В обществените мрежи към този момент се появиха сигнали за отмъкнати от автокрадци коли на украинци, както и за свалени регистрационни номера.

От полицията настояват, че това са единични случаи, а крими контингентът по морето се следи.



Дмитри Бабенко от Запорожие, брачна половинка му и 10- месечната им дъщеричка Алина бягат от войната в Украйна. Настаняват се в хотел в Несебър. Още на идващия ден след идването им у нас, джипът му е откраднат.

„ От камерите за видео наблюдаване се вижда, че нарушителите, от два часа през нощта до шест сутринта, са се опитвали да откраднат колата и сутринта към този момент са съумели. “, споделя той пред БГНЕС.

Заедно с колата са откраднали и памперсите, храната за бебето и детската количка.



Пред районното ръководство на полицията в Слънчев бряг и други украинци споделят, че имат информация, че автомафията у нас се е задействала. Крадат се по-луксозните коли или се смъкват номерата им.

„ Естествено, че е притеснително да смъкват номерата на колата ти. В непозната страна и без номера… Знаем, че би трябвало да си създадем застраховки на колите. В групата ни се разяснява, че това е належащо в България”, споделя Альона.

От полицията в Бургас са безапелационни, че няма взрив на обири на първокласни украински коли. Става въпрос за единични случаи и са взети всички ограничения.

„ Естествено, че по-луксозните транспортни средства ще бъдат най-вероятно обект на незаконно посягане. За тази цел превантивните и очевидни ограничения, които сме подхванали са обход на местата, където има централизация, както на украински жители, по този начин и на МПС-та, изключително по-скъпите”, разяснява ст. комисар Калоян Калоянов - шеф на ОДМВР Бургас.

Снимки: БГНЕС

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР