МВР ще закупи нови полицейски автомобили с високотехнологични камери, които

...
МВР ще закупи нови полицейски автомобили с високотехнологични камери, които
Коментари Харесай

Демерджиев от Пловдив: 360-градусови камери ще снимат от полицейските коли

МВР ще закупи нови полицейски коли с високотехнологични камери, които ще могат да снимат на 360-градуса, обхващайки всеки извършител в обсега. Това съощби вътрешният министър Иван Демерджиев от Пловдив. Той дойде в митрополитския храм " Св. Марина ", където беше отслужена злоупокойна молитва в памет на жертвите на пътя. 
Прочетете още
По думите му Министерство на вътрешните работи са създали цялостна идея, която включва както ограничения, по този начин и доставяне с нова и съвременна техника за ограничение на смъртността по пътищата. Очаква се детайлности да бъдат разкрити при започване на декември. 

" Новите камери ще могат да снимат на 360 градуса и да мерят скоростта във всички направления. Предложили сме законодателни промени, в това число да можем да измерваме междинна скорост и да употребяваме камерите на АПИ. Целият този комплекс ограничения ще даде по-сериозно отражение на обстановката по пътищата ", сподели министърът.

Демерджиев разяснява още откриването на Сашко през вчерашния ден.

" С намирането на Сашко от Перник завърши първата част от работата ни. Слава богу, детето е живо и крепко. Но ще проверяваме всички условия по какъв начин се е стигнало до неговото изгубване ", разяснява Демерджиев. 

Вътрешният министър се обърна с зов към родители на деца с аутизъм и други специфични потребности да употребяват модерните технологии, като поставят на децата си джипиеси в облеклата.

Случаят приключи с положителен край, само че би трябвало да бъдем деликатни. Твърде допустимо е и противоположното да се случи някой ден ", сподели вътрешният министър.

В момента тече следствие дали арестуваните у нас лица, за които има подозрения, че са взели участие в атентата в Истанбул, са причинители и съпричастни с други закононарушения.

" За нас беше значимо да ги установим. Почти всички от тях са арестувани все още. Оттук стартира работа да се забележим до каква степен имат отношение към този атентат и други закононарушения ", изясни Вътрешният министър.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР