МВР-шефът Христо Терзийски повдигна завесата как е приел да стане

...
МВР-шефът Христо Терзийски повдигна завесата как е приел да стане
Коментари Харесай

Терзийски каза защо става водач в Кюстендил

МВР-шефът Христо Терзийски повдигна завесата по какъв начин е приел да стане лидер на листата на ГЕРБ в Кюстендил. Това е станало след няколко диалога с премиера Бойко Борисов. Чувствам се обвързван с града, сподели пред Българска национална телевизия Терзийски. Той е родом от града.

Създадена е добра организация за идните парламентарни избори, имаме потенциал да се оправим с тази обстановка. Частичните избори през вчерашния ден са генерална подготовка по отношение на противоепидемичните ограничения, разяснява вътрешният министър.

" За вчерашния ден има 7 сигнала за нарушение на изборния развой. Направихме проучване на склада, където са поставени машините за гласоподаване, няма разлика за нас, както изборните бумаги, по този начин и машините ще бъдат охранявани. Най-вероятно ще ни е нужен спомагателен запас, като в тези случаи включваме и чиновници на " Гранична полиция ", сподели Терзийски.

Той разяснява и абсурда с полицейските джипове, към които инспекция на ОЛАФ сподели нарушавания. Обществената поръчка е почнала при втория кабинет „ Борисов ”, продължава при служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов, когато се трансформират параметрите й.

" В договарянията беше избрана една сума, условията бяха занижени, съотношението цена-технически параметри за колите се обърна 60 % в интерес на цената. Аз съм разпитван за тази социална поръчка. Всичко ще бъде изяснено от хода на досъдебното произвеждане, няма от какво да се тормозя ", описа Терзийски.

52-ма чиновници на Министерство на вътрешните работи сега са в болница с ковид.   " 428 са на домашно лекуване. 90 са под карантина. 9000 желаят да се имунизират. 4833-ма чиновници са имунизирани до момента, на 118 е сложена втора ваксина ", сподели Христо Терзийски.

Министърът на вътрешните работи означи, че за последните 4 години са намалели фрапантно закононарушенията.

" При 66 убийства, 65 са разкрити. 1500 са откраднатите автомобила за предходната година, ние сме имали толкоз единствено за София преди 15 години. Ликвидирани са главните групи, извършващи телефонните измами, над 80% са разкрити. За предходната година по пътищата са починали 463-ма души, да вземем за пример 1961 година са били 450. По-сериозен е контролът на пътя, установени са 1 милион и 700 хиляди нарушавания, 115 милиона са събраните санкции, което води до по-голямо дисциплиниране на водачите ", сподели още вътрешният министър Христо Терзийски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР