МВР се похвали с първа акция срещу купуването на гласове

...
МВР се похвали с първа акция срещу купуването на гласове
Коментари Харесай

МВР се похвали с първи арести за купуване на гласове

МВР се похвали с първа акция против пазаруването на гласове след началото на предизборната акция.

Девет са арестуваните все още при почналата рано през днешния ден в Бургас съответна полицейска интервенция. Тя се организира под управлението на Районната прокуратура в града. Проверени са 17 адреса, формирани са седем досъдебни производства. Това заяви на ексклузивен брифинг старши комисар Емил Павлов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас, осведоми Българска телеграфна агенция.

Операцията стартира от бургаския квартал " Горно Езерово ". Тя продължава и все още.

Не изключвам броя на арестуваните до края на деня да бъде и по-голяма. Схемите са опрощаване на отговорности, както и предложение на пари за гласоподаване за избрана партия и избран претендент с преференция. Сумите са от 50 до 100 лв., изясни Павлов.

" Към сегашния миг в полицията има постъпили 25 сигнала, които касаят идните избори, като доминират сигналите главно за кварталите с съсредоточено ромско население. Сигналите са за това, че се изготвят описи с имена на лица да гласоподават за избран претендент и избрана партия ", уточни Павлов.

Районният прокурор Мария Маркова добави, че прокуратурата следи седем досъдебни производства, формирани от осъществените процесуално-следствени дейности при положение на необходимост от тази заран в бургаския квартал " Горно Езерово ". Предстои разбор на събраните досега доказателства. Ще бъдат осъществени следващи процесуално-следствени дейности и при съществуването на задоволително доказателства за виновността на избрани лица ще бъдат предявени и обвинявания, уточни тя.

Наказанията, планувани в закона, са от 1 до 6 години " отнемане от независимост ". Събрани като материални доказателства са откритите описи с имена, за които са налице данни, че на тъкмо тези лица ще им бъдат предлагани съответните финансови хонорари, с цел да гласоподават за избрана партия и за избран претендент, сподели прокурорът, представен от Българска телеграфна агенция.

След въпрос открито ли е за кого са купувани гласове, Емил Павлов сподели:

„ В хода на следствието ще се открият елементи за тъкмо кой претендент и от коя политическа мощ. “

Припомняме, че служебният вътрешен министър Калин Стоянов е упрекван, че обслужва две от водещите партии в Народното събрание. Той бе оставен на поста в кабинета „ Главчев “ макар митинга на някои от политическите сили, отпред с ПП-ДБ. Според тях Стоянов работи в интерес на ГЕРБ и Движение за права и свободи и няма да се опълчи на нечисти предизборни практики, свързани с тези две партии.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР